kkarol Napisano Czerwiec 26, 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano Czerwiec 26, 2013 Witam, mam problem z kodem z książki C#. Programowanie. Wydanie VI. listing Kod jest w 100 % poprawnie przepisany, pobrałem przykład z ftp i to samo. Wyjątek nieobsłużony: System.FormatException: Nieprawidłowy format ciągu wejścio wego. w System.Number.ParseDouble(String value, NumberStyles options, NumberFormatI nfo numfmt) w System.Double.Parse(String s) w ConsoleApplication4.Program.Main(String[] args) w c:\Users****\D ocuments\Visual Studio 2012\Projects\ConsoleApplication4\ConsoleApplication4\Pro gram.cs:wiersz 19 Jakieś wskazówki? Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Wójcik Napisano Czerwiec 26, 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano Czerwiec 26, 2013 Użyj formatowania w stringu "{1}", masz wyjątek ponieważ łączysz stringa z typem double, być może jest to obsługiwane w jakimś nowym .net-cie, ale lepiej użyj nawiasów formatujących i gra gitara :) Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kkarol Napisano Czerwiec 26, 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Czerwiec 26, 2013 mógłbyś napisać gdzie dokładnie? jestem całkowicie początkujacy w c# :) Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kkarol Napisano Czerwiec 26, 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Czerwiec 26, 2013 ok, należy zamienić kropki na przecinki w pliku txt. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eXray Napisano Czerwiec 26, 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano Czerwiec 26, 2013 Spróbuj zamienić na: double lapEndTime = double.Parse(line, CultureInfo.InvariantCulture); Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts