Mothership Napisano Listopad 14, 2018 Autor Zgłoś Napisano Listopad 14, 2018 j.w. - jak wysunac okreslony naped cd; funkcja tak napisana: mciSendString("Set cdaudio door open wait", , 0, NULL); otwiera domyslny naped... Cytuj
Jarema Napisano Listopad 14, 2018 Zgłoś Napisano Listopad 14, 2018 Zdaje mi sie ze za pomoca MCI nie da sie wybrac konkretnego napedu. Ja mam z tym jeszcze inny problem, mianowicie ten interfejs nie wykrywa mi mojego nowego cd-ka, konkretniej COMBO. Jest jakis inny sposob na wydawanie polecen do cd-romu Taki w ktorym najlepiej nie trzeba uzywac MCI. Cytuj
Mothership Napisano Listopad 14, 2018 Autor Zgłoś Napisano Listopad 14, 2018 Znalazlem odpowiedz, Dla tych, ktorych trapi podobny problem zamieszczam rozwiazanie: Oczywiscie najpierw trzeba dolinkowac biblioteke: (lib)winmmm, kolejno dolaczyc plik naglowkowy: mmsystem: By wysunac okreslony naped piszemy: mciSendString("open \"F:\\\" type cdaudio alias CDRE", NULL, 0, NULL); mciSendString("Set CDRE door open wait", NULL, 0, NULL); gdzie F:\ jest podanym przez nas napedem. By zamknac ten naped wystarczy napisac: mciSendString("open \"F:\\\" type cdaudio alias CDRE", NULL, 0, NULL); mciSendString("Set CDRE door closed wait", NULL, 0, NULL); Cytuj
Recommended Posts