Bartosz Wójcik Napisano Czerwiec 9, 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano Czerwiec 9, 2013 Od tego chyba wszyscy zaczynają. Ze swojej strony mogę polecić znakomite kursy Gynvaela Coldwinda dla początkujących programistów: http://gynvael.coldwind.pl/?id=238&lang=pl Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
w Napisano Czerwiec 11, 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano Czerwiec 11, 2013 Ja polecałbym przeczytanie na początek jakiejś książki o algorytmice, bardzo dobra pozycja: N. Wirth "Algorytmy i struktury danych". Jak się człowiek nauczy odpowiedniego toku rozumowania, który jest potrzebny do programowania to potem opanowanie nowego języka jest stosunkowo łatwe. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamatori Napisano Czerwiec 11, 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano Czerwiec 11, 2013 Tak jak kolega wyżej. Algorytmy + jakiś prosty język na start. Przydatne są serwisy ala: codeacademy czy code school. Prowadzą za rączkę w pierwszych etapach + zmuszają do myślenia w zamian za odznaki ;) Jeśli ktoś poszukuje porządnego kursu na poziomie uczelni wyższej to polecam: https://www.udacity.com/ oraz https://www.edx.org/course-list/allschools/allsubjects/allcourses (szczególnie udacity jest prowadzone prostym i przyjemnym językiem) Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gosia Napisano Czerwiec 12, 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano Czerwiec 12, 2013 Jak interesujesz się językami pomocnymi przy tworzeniu stron i aplikacji internetowych moge polecić Ci: http://www.codecademy.com/ tam są bardzo przejrzyste i proste tutoriale dla PHP, Ruby, Python, Javascript. Bardzo dobrym tutorial ma też : http://www.codeavengers.com/ zaletą tej strony jest to że na przykład pętle wałkowane sa tam do znudzenia więc możesz się ich nauczyć i wykorzystac w innych językach. Poza tym polecam wyszukiwarkę: www.bookos.org jest na niej mnóstwo książek w pdf do ściągniecia jedyny minus że po angielsku. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miwi Napisano Lipiec 4, 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano Lipiec 4, 2013 Polecam zacząć od C++ i portalu Cpp0x.pl. Bardzo dobre kursy języka i różnych bibliotek, a także dużo ogólnej wiedzy na temat wszelkich aspektów programowania (algorytmy i struktury, programowanie obiektowe, sieci, gry, itd.) Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubot Napisano Listopad 13, 2015 Zgłoś Udostępnij Napisano Listopad 13, 2015 A propo portalu cpp0x.pl to ja od niego zaczynałem naukę. Potem przeszedłem na C# i tak już zostałem przy nim. 1 Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CodeMaster Napisano Styczeń 31, 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano Styczeń 31, 2017 Portale, które poleciliście są faktycznie bardzo fajne na początek. Mi jednak najwięcej dała praca z praktykami. Zaczynałem w krakowskim Codete i serio, żadne podręczniki, ani kursy nie dadzą Ci tyle i współpraca przy projekcie. A jeszcze jak załapiesz się do teamu, gdzie atmosfera będzie świetna, to jesteś w stanie naprawdę dużo z takiej pracy wyciągnąć. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CodeMaster Napisano Styczeń 31, 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano Styczeń 31, 2017 Portale, które poleciliście są faktycznie bardzo fajne na początek. Mi jednak najwięcej dała praca z praktykami. Zaczynałem w krakowskim Codete i serio, żadne podręczniki, ani kursy nie dadzą Ci tyle i współpraca przy projekcie. A jeszcze jak załapiesz się do teamu, gdzie atmosfera będzie świetna, to jesteś w stanie naprawdę dużo z takiej pracy wyciągnąć. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel77 Napisano Maj 10, 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano Maj 10, 2017 Ja polecam trochę poczytać, a później próbować programować, zacząć od czegoś łatwego, a następnie przechodzić do coraz trudniejszych rzeczy. Możesz nawet zacząć do tego, że ściągniesz sobie jakiś łatwy program na telefon uczący programowania Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel77 Napisano Maj 10, 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano Maj 10, 2017 (edytowany) Jeżeli będziesz mieć odpowiednio dużo zapału to się sam spokojnie nauczysz, mój znajomy właśnie tak zaczynał Edytowano Maj 10, 2017 przez pawel77 Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts