Mateusz Napisano Czerwiec 12, 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano Czerwiec 12, 2013 Flame Wars start!A tak na prawdę ciekaw jestem czego używacie do programowania javy. Do niedawna preferowałem NetBeansa, ale teraz przesiadłem się na IntelliJ, które jest fenomenalne :) Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Wójcik Napisano Czerwiec 12, 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano Czerwiec 12, 2013 Ja do PHP używam PHPStorm, faktycznie fenomenalne, jednak trochę zamula. Jak jest z IntelliJ? Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amas Napisano Czerwiec 12, 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano Czerwiec 12, 2013 Eclipse, NetBeans jest za ciężki na mój sprzęt ;) Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Napisano Czerwiec 12, 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Czerwiec 12, 2013 IntelliJ potrafi długo się włączać, ale jak już wstanie to odstawia pozostałe dwa IDE w tyle. Głównie jakość podpowiedzi, które włączają się momentalnie i są dobrej jakości. Niestety wersją do JavaEE/ Spring'a jest płatna. Głównie programowałem w nim Androida (Android Studio) i kompilował bardzo szybko do momentu wprowadzenia Gradle. Może i jest lepszym systemem budowania softu w javie, ale jest ociężały, więc go zmieniłem z powrotem. Netbeans od 7.3 już jest lżejszy, ale nigdy nie porównywałem jako takiej prędkości i zasobożerności do Eclipse'a. Eclipse'a po prostu nie lubię. Jak dla mnie jest mało przejrzysty, gorzej radzi sobie z Cpp niż Netbeans i przy większej liczbie pluginów lubi sobie się popsuć :) Jedynie trochę do Pythona go używałem, póki nie miałem Intellij, bo Netbeans nie wspiera, a plugin działa jak chce. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kdbwX Napisano Czerwiec 12, 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano Czerwiec 12, 2013 Osobiście korzystam z Eclipse, ale znajoma używa IntelliJ i bardzo sobie chwali, mówiąc, że jest nieporównywalnie lepszym oprogramowaniem niż tytułowi bohaterowie tego wątku :) Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuriozal Napisano Czerwiec 12, 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano Czerwiec 12, 2013 Ja w pracy programuje w Eclipsie (wymuszone przez to, ze piszemy aplikacje Eclipse RCP).Wedlug mnie najwiekszym minusem jest niedostosowane GUI do bezmyszkowej pracy, niektorych opcji nie da sie wytabowac ;) A wiadomo ze dobra znajomosc swojego IDE wyklucza uzywanie myszki.Netbeans mi jakos nie podszedl aczkolwiek na studiach uzywalem ichniejszego Swing buildera.Z IDE ktorym chcialbym sie pobawic to IntelliJ. Uncle Bob uzywa i poleca w swoich screen castach CleanCodera. Szczegolnie podobaja mi sie niektore magie refaktoryzacji :) Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piomek Napisano Czerwiec 12, 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano Czerwiec 12, 2013 Eclipse. NetBeans jest jakiś taki strasznie ociężały (przynajmniej u mnie) Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts