Bartosz Wójcik Napisano Listopad 26, 2015 Zgłoś Udostępnij Napisano Listopad 26, 2015 Cześć, szukam jakiejś fajnej myszki, która by posiadała lewy, prawy klik scroll + środkowy button na nim na kciuku back / forward Mam obecnie Logitech Performance MX, jednak wysoki profil myszki sprawia, że mi po prostu ręka cierpnie po dłuższym używaniu. Chciałem zmienić na niższą Logitech M560, ale okazuje się, że nie ma środkowego kliku na scrollu... Dzisiaj oglądałem SteelSeries Rival 300, niby gameingowa myszka, ale bardzo wygodna. Jeśli macie jakieś sugestie walcie śmiało Zastanawiałem się też nad Logitech G303 Spodobały mi się ergonomiczne myszki od Microsoft, jednak z tego co czytam to nie można ustawić funkcji klawiszom z logiem Windows... Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrus19 Napisano Listopad 26, 2015 Zgłoś Udostępnij Napisano Listopad 26, 2015 (edytowany) Ja ostatnio szukając klawiatury ergonomicznej kupiłem właśnie zestaw z myszą sculpt ergonomic mouse i o ile zakup robiłem z myślą o klawiaturze to mysz od razu przypadła mi do gustu i pracuje mi się na niej naprawdę wygodnie. Tak jak mówisz pod kciukiem ma back i przycisk windows, nie sprawdzałem czy można coś innego do niego przypisać. Przycisk Win dobrze się sprawdza przy używaniu skrótów o ile pracuje się na Windowsie oczywiście ;D Ale jeśli chodzi o ergonomię to mocno polecam, ręka spoczywa w bardziej naturalnej pozycji około 45° nachylenia - zupełnie nie czuję zmęczenia nadgarstka odkąd jej używam. Edytowano Listopad 26, 2015 przez andrus19 Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Wójcik Napisano Listopad 26, 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Listopad 26, 2015 A nie jest zbyt wysoka? Ten mój Logitech Performance MX jest cholernie wysoki, cały nadgarstek mnie od tego boli. Ten scroll w twojej myszce ma też przycisk środkowy wbudowany? Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrus19 Napisano Listopad 26, 2015 Zgłoś Udostępnij Napisano Listopad 26, 2015 .. około 5,8 cm ma w najwyższym punkcie z tym, że tam leży tylko palec wskazujący a reszta dłoni jest już niżej ułożona - w taki sposób że prawy bok dłoni może już spoczywać na biurku/podkładce Ja akurat żelową podkładkę jeszcze mam więc nadgarstek mam około 2cm wyżej ale myślę że bez podkładki jest równie dobrze - bo dłoń wtedy spoczywa częściowo na myszce a częściowo na prawym boku. Scroll też jako przycisk środkowy; stabilnie się klika - nie przesuwa się w górę czy dół podczas kliknięcia. I wychylanie scrolla na boki jeszcze masz.. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Wójcik Napisano Listopad 27, 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Listopad 27, 2015 Tej z MS nigdzie nie można dostać, przynajmniej u mnie na śląsku. Padło na SteelSeries [RAW] Sensei https://steelseries.com/gaming-mice/sensei 259 PLN Na razie jest spoko Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts