Dywan Napisano Czerwiec 12, 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano Czerwiec 12, 2013 Zamierzam nauczyć się tego języka. Tutoriali w internecie jest cała masa jednak są one bardzo słabej jakości. Książek też jest cała masa ale nie wiem ją wybrać. Pomożecie mi? Chciałbym aby najlepiej była w języku polskim. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slimocb Napisano Czerwiec 12, 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano Czerwiec 12, 2013 PHP i MySQL- Vademecum ProfesjonalistyJedna z ciekawszych książek dla początkujących w php. Wszystko od podstaw opisane. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artur Napisano Czerwiec 12, 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano Czerwiec 12, 2013 Vademecum to dobra książką tylko, że bardzo stara. Dodatkowo na minus dla niej działa to, że opisuje standard php4.Ja bym proponował dowolną dobrze ocenianą książkę z heliona z php5 w tytule. Nauczysz się podstaw reszty dowiesz się w trakcie szukając odpowiedzi w internecie na wyzwania, które sobie postawisz.PHP nie jest zbyt skomplikowany więc jego nauka jest stosunkowo prosta. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grind Napisano Czerwiec 12, 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano Czerwiec 12, 2013 Według mnie najlepszą książką na sam początek przygody będzie Head First PHP & MySQL.Wytłumaczone wszystko jak dla przedszkolaka i bardzo duża liczba ilustracji. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulcior Napisano Czerwiec 12, 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano Czerwiec 12, 2013 Polecałbym poszukać jakichś książek np. o wzorcach projektowych, etc. PHP to "brudny" język, łatwo w nim narobić potworków - szczególnie na początku przygody. Dobrą pozycją jest też "Czysty kod" - książka uniwersalna, jeśli chodzi o platformę, a dużo ważnych rzeczy można z niej wynieść.Vademecum to chyba podstawa, jeśli chodzi o składnię czy stawianie pierwszych kroków, ale brakuje mi tam pragmatycznego podejścia do etapu projektowania aplikacji - MVC, etc. Sam uczyłem się chyba na wydaniu II, więc nie wiem, jak obecnie wygląda ta książka, ale domyślam się, że tak daleko idących zmian w niej nie naniesiono :). Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hassta Napisano Czerwiec 12, 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano Czerwiec 12, 2013 Ja polecam http://ksiegarnia.pwn.pl/produkt/159881/php-5-leksykon-kieszonkowy.html do podstaw.Ale zacznij może od http://www.codecademy.com/tracks/php to tutorial krok po kroku online - łopatologiczniej się nie da :S Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
virus Napisano Październik 13, 2015 Zgłoś Udostępnij Napisano Październik 13, 2015 Książki książkami a może obczaj sobie tutoriale do nauki na youtube? Jest masę świetnych na start kursów. A jak już koniecznie książki to Obiekty wzorce narzędzia - trochę bardziej zaawansowana ksiązka ale niezłe kompedium jeżeli chodzi o obiektówke Powodzenia. 1 Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts