H4X0R Napisano Grudzień 11, 2019 Autor Zgłoś Napisano Grudzień 11, 2019 A wiec chodzi o to ze chcialbym aby moj program komunikowal sie z baza danych ale nie moge nic zapisac do tabeli i nie wiem czemu?? Na razie udalo mi się połączyć stworzyć nową baze w niej tabele ale do tej tabeli nie moge nic zapisac probowalem tak ale nic sie nie dzialo #define INSERT_SAMPLE "INSERT INTO table1(col1) VALUES(mouse)" if (mysql_query(&mysql, INSERT_SAMPLE)) { MessageBox(NULL, "BLAD BLAD BLAD", "", NULL); } else { MessageBox(NULL, "OK3", "OK3", NULL); } jesli ktos wie jak to zrobic niech napisze kawalek kodu albo jakies wyjasnienie Cytuj
Jarema Napisano Grudzień 12, 2019 Zgłoś Napisano Grudzień 12, 2019 void dbAddItem(HWND hParent, Osoba New) { ZeroMemory( Query, sizeof( Query ) ); wsprintf( Query, "INSERT INTO Ludzie (kategoria, nazwisko, imie, teldom, telkom, EMail) VALUES(" "'%i', '%s', '%s', '%s', '%s', '%s')", New.iKat, New.szNazwisko, New.szImie, New.szTelDom, New.szTelKom, New.EMail ); if ( mysql_query( myData, Query ) < 0 ) MessageBox( hParent, "Dodanie nowej osoby nie powiodło się!", "Błąd", MB_ICONEXCLAMATION | MB_OK ); } gdzie MyData to MYSQL *myData; Sorka że nie chce mi się sprawdzać ale mnie to działało na bank. Może poprostu źle połączyłeś się z bazą? Cytuj
H4X0R Napisano Grudzień 12, 2019 Autor Zgłoś Napisano Grudzień 12, 2019 Jesli chodzi o to czy sie lacze z baza to jestem tego pewien bo najpierw ustanawiam polaczenie pozniej tworze tabele jesli nie istnieje itp tylko ze przy tworzeniu tabeli i np bazy metoda z define dzialala a teraz nie. A twoj kod szczerze mowiac tez mi nie dziala :( moze ktos ma inny poysl Cytuj
H4X0R Napisano Grudzień 12, 2019 Autor Zgłoś Napisano Grudzień 12, 2019 Wlasciwie to juz sobie poradzilem odpowiedz na to pytanie jest na https://dev.mysql.com/doc/mysql/en/mysql-stmt-execute.html mi to dziala tylko ze jest o wiele dluzszym sposobem Cytuj
Recommended Posts