Poltergeist Napisano Listopad 26, 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Listopad 26, 2019 Mam problem - stworzylem kontrolke EDIT, ale nie mam zielonego pojecia, jak obsluzyc dla niej zdarzenie wcisniecia klawisza? Probowalem juz WM_COMMAND, ale do niczego nie doszedlem - notification code, przekazywany jako HiWORD(wParam) zwraca kod WM_KEYDOWN (256) nawet przy kliknieciu mysza, a jak obczaic kod klawisza to juz kompletnie nie mam pojecia. Probowalem tez WM_NOTIFY, ale ten komunikat w ogole sie nie pojawia. Nie musze mowic, ze umieszczenie obslugi komunikatu WM_KEYDOWN zostaje wywolane tylko dla nacisniecia klawisza, gdy focus jest na oknie-rodzicu kontrolki (norma - w koncu to jego procedura obslugi komunikatu). Prosze - pomozcie dzieki wielkie Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Visage Napisano Listopad 27, 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano Listopad 27, 2019 Jesli piszesz w MFc to CEdit::OnChar lub CEdit::OnKeyDown jesli nie chcesz przeslaniac klasy kontrolki to CWnd::PreTranslateMessage Jesli chodzi o WinAPI to lapiesz komunikat WM_CHAR lub WM_KEYDOWN uprzednio sprawdzajac hwnd Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarema Napisano Listopad 28, 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano Listopad 28, 2019 Subclassing, przeczytaj arta ze strony. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts