Chimera Napisano Kwiecień 11, 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Kwiecień 11, 2019 pisze program który w którym często będzie otwierane to samo okno dialogowe wiele razy. I mój problem polega na tym że jak jest ich otwarte kilka (wystarczą dwa) to po odświeżeniu tekst na oknie zmienia się na tekst który jest na oknie otwartym ostatnio (mam nadzieje, że rozumiecie). Jak zrobić aby tego uniknąć? Przykładem (chyba - nie jestem do końca pewien) może być okno rozmowy gadu-gadu. Wszystkie są tymi samymi oknami dialogowymi ale każde z nich działa osobno. Może można jakoś tworzyć dynamicznie procesy okien? Nie wiem i dlatego proszę o pomoc (lub chociaż wskazówkę :) ). Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarema Napisano Kwiecień 11, 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano Kwiecień 11, 2019 Problem polega na tym ze istnieje konflikt identyfikatorow. Jesli stworzysz okno i na nim masz tekst w StaticControl ktory ma ID: IDC_STATIC1 to na drugim oknie jest to samo. Jeśli zmienisz text w pierwszym oknie automatycznie jest dokonywana zmiana w drugim ponieważ to ten sam identyfikator. Moze powinienes jakos uzyc MDI, chociaz chyba jest jakis prostszy sposob. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Visage Napisano Kwiecień 11, 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano Kwiecień 11, 2019 Ale przeciez okno identyfikowane jest po uchwycie (HWND). Dwa te same okna ale o roznych uchwytach moga miec te same id, nei ma z tym klopotu. Sprawdz czy nie pomieszales uchwytow Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chimera Napisano Kwiecień 11, 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Kwiecień 11, 2019 może i tak ale wszystkie okna działają w tym samym procesie i w nim występują wszystkie akcje (m.in tekst). W każdym bądź razie próbowałem z tymi hwnd i nic :/. Siedze w tym jużpare dni i nie moge ruszyć z miejsca. A może ktoś ma jakieś kody źródłowe takiej aplikacji? Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Visage Napisano Kwiecień 12, 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano Kwiecień 12, 2019 rock: moze ty pokaz swoje bedzie najlatwiej, znalezc jakis blad Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omega Napisano Kwiecień 13, 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano Kwiecień 13, 2019 Napisales, ze jak okno gg. Chodzi Ci o kontrolki na oknie typu child. Tak wiec, kazda z nich musi miec inny identyfikator (jezeli przesylasz dane po id). Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chimera Napisano Kwiecień 13, 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Kwiecień 13, 2019 sprawa została już wyjaśniona chodziło o funkcje IsDialogMessage() Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts