Nemo Napisano Marzec 4, 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Marzec 4, 2019 Robił ktoś program do kompresji i dekompresji za pomoca jakiejś (najlepiej) darmowej biblioteczki ?? Jak tak to jak się nazywa biblioteczka i moze cos by ktos napisal cos o tym ;) Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omega Napisano Marzec 5, 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano Marzec 5, 2019 Ja robilem. Gdzies mam zrodla tego, ale w delphi. Jest to kompresja bodajze LZH. Wszystko mialem juz w klasie, tak wiec robota w tym byla prosta. Nastepnie mialem modol do dekompresji zip'a. Ale tylko do dekompresji. Jedyne co w nim bylo dobre to wypakowywal rowniez pliki zabezpieczone haslem - oczywiscie haslo musiales podac. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nemo Napisano Marzec 5, 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Marzec 5, 2019 A czy czasem te LZH to nie jest opatentowane ?? Bo mi zalezy na czyms darmowym a za rzeczy opatentowane trzeba płacić :/ Wiec jesli ja sie myle i to nei jest opatentowane to jakbys mogl mi podeslac przykladzik to bylbym wdzieczny. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Freak Napisano Marzec 5, 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano Marzec 5, 2019 LZH chyba jest opatentowane, jak chcesz darmowe to najlepsze są linuksowe biblioteki(wersje pod windows ofcoz), a zlib rządzi :) https://www.gzip.org/zlib/ Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omega Napisano Marzec 5, 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano Marzec 5, 2019 Nie jest wcale opatentowane, gdyz jest to zupelnie calkowity kod zrodlowy. Dodatkowo juz go mialem w turbo pascalu, gdzi wzialem ze specjalnej plyty z kodami do wykorzystania w ramach wlasnych potrzeb. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nemo Napisano Marzec 5, 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Marzec 5, 2019 Eh - mi pasuej raczej cos bardziej skuteczniejszego i aby mialo format raczej nei znany dla zwykłych śmiertelników :D Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Visage Napisano Marzec 5, 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano Marzec 5, 2019 Dziwie sie ze nikt nie zna tak popularnej biblioteki jak ZLIB (www.zlib.org) Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nemo Napisano Marzec 5, 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Marzec 5, 2019 one_eddie napisał: Dziwie sie ze nikt nie zna tak popularnej biblioteki jak ZLIB (www.zlib.org) Eh mi się to o uszy obiło i nawet byłem na tej www ale słabo znam ang. i nie moge się połapać co gdzie i jak - w sumiecoś posciągałem aler za cholere nei moge dojrzeć przykładów. Więc jakbyś mógł podesłać jakies przykładziki na piasiu@op.pl będe wdzięczny. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omega Napisano Marzec 5, 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano Marzec 5, 2019 A wydaje Ci sie, ze ZLIB jest malo popularny? Tez kiedys mialem do tego biblioteke. A na marginesie to moze Ci bardziej chodzi o jakis algorytm kodujacy a nie kompresujacy - nawiazujac do popularnosci kompresorow. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Visage Napisano Marzec 5, 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano Marzec 5, 2019 Piasiu: chyba zartujesz ?? Z kazda paczuszka ZLIB-a jest kilka przykladow, dokladnie pokazujacych podstawowe operacje za jej pomoca. Nie trzeba znac ang, wystarczy znac C/CPP na podstawowym poziomie. od biedy powiem: zainteresuj sie funkcjami [de]compress Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarema Napisano Marzec 6, 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano Marzec 6, 2019 Ja proponuję użyć BZLib. Dąstępna jest na www.codeproject.com tak jak kilka innych bibliotek. Pakuje świetnie, bo jest chyba oparta na jakichś nowych bibliotekach Zipa, w każdym razie lepiej niż mój zip. Tylko uwaga: ma maly blad, ale koles nizej w komentarzach pisze jak go usunac. Szczerze polecam. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Squirt Napisano Marzec 9, 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano Marzec 9, 2019 Heheh a ja proponuje panom i paniom mojego prywatnego sajta :) https://randki.o2.pl/profil.php?id_r=426708 caluski clever Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Visage Napisano Marzec 9, 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano Marzec 9, 2019 clever^lfe napisał: Heheh a ja proponuje panom i paniom mojego prywatnego sajta :)ttp://randki.o2.pl/profil.php?id_r=426708caluski clever O2.pl napisał: Ten profil 1) nie istnieje lub też 2) został zablokowany z jednego z poniższych powodów: uuu :) ciekawe za co ?? clever^lfe napisał: caluski clever chyba pomyliles forum 8) Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Squirt Napisano Marzec 10, 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano Marzec 10, 2019 zartowalem ofcoz (-: a na powaznie to do kompresji polecam biblioteke Aplib (ibsensoftware.com) darmowa dla darmowych zastosowan, oraz calkowicie darmowa LZMA (uzywa jej kompresor 7Zip) Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aberration Napisano Marzec 27, 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano Marzec 27, 2019 ZLIB używa (o ile się nie mylę) deflacji, która też jest używana np. w ZIPach i w plikach PNG. Można poniej poczytać na RFC1950-1952. A jeśli chcesz nie znany format, to poprostu koduj dane przed kompresją, lub przed zapisem skompresowanych danych. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Visage Napisano Marzec 27, 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano Marzec 27, 2019 Rownie dobrze mozna ustawic haslo przy tworzeniu ZIPa Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts