Mothership Napisano Listopad 14, 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Listopad 14, 2018 j.w. - jak wysunac okreslony naped cd; funkcja tak napisana: mciSendString("Set cdaudio door open wait", , 0, NULL); otwiera domyslny naped... Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarema Napisano Listopad 14, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Listopad 14, 2018 Zdaje mi sie ze za pomoca MCI nie da sie wybrac konkretnego napedu. Ja mam z tym jeszcze inny problem, mianowicie ten interfejs nie wykrywa mi mojego nowego cd-ka, konkretniej COMBO. Jest jakis inny sposob na wydawanie polecen do cd-romu Taki w ktorym najlepiej nie trzeba uzywac MCI. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mothership Napisano Listopad 14, 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Listopad 14, 2018 Znalazlem odpowiedz, Dla tych, ktorych trapi podobny problem zamieszczam rozwiazanie: Oczywiscie najpierw trzeba dolinkowac biblioteke: (lib)winmmm, kolejno dolaczyc plik naglowkowy: mmsystem: By wysunac okreslony naped piszemy: mciSendString("open \"F:\\\" type cdaudio alias CDRE", NULL, 0, NULL); mciSendString("Set CDRE door open wait", NULL, 0, NULL); gdzie F:\ jest podanym przez nas napedem. By zamknac ten naped wystarczy napisac: mciSendString("open \"F:\\\" type cdaudio alias CDRE", NULL, 0, NULL); mciSendString("Set CDRE door closed wait", NULL, 0, NULL); Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts