Marshall Napisano Listopad 13, 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Listopad 13, 2018 Czy jest wogóle możliwe przeniesienie stworzonego obiektu np. za pomoca programow do grafiki trojwymiarowej (3D Studio Max) do programu.Interesuje mnie to niezmiernie, gdyz bylby to latwy sposob na stworzenie ciekawego programu.Jeśli tak to w jaki sposób,ewentualnie jakiej uzyc technologii,jakiego programu.Z góry za pomoc serdecznie dziekuje. :D Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Freak Napisano Listopad 13, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Listopad 13, 2018 Directx ma do tego celu specjalną funkcję która zrobi wszystko za ciebie :) D3DXLoadMeshFromX() https://www.gametutorials.com/Tutorials/opengl/OpenGL_Pg4.htm gotowe programiki do wczytywania modelu z plików 3dstudio w opengl. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarema Napisano Listopad 13, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Listopad 13, 2018 Czy jest wogóle możliwe przeniesienie stworzonego obiektu np. za pomoca programow do grafiki trojwymiarowej (3D Studio Max) do programu. Huh, a myślałeś że modele do np. Quake`a rysowali programowo, funkcjami np. OpenGL Sory 4 my little offtopic. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Freak Napisano Listopad 13, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Listopad 13, 2018 Ja kiedyś robiłem statek kosmiczny wpisując współrzędne w notatniku 8) Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nest Napisano Listopad 17, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Listopad 17, 2018 Hey! Zdradz mi co to bedzie za projekt a ci pomoge Bo widzisz zalezy co chcesz napisac. Jezeli zalezy ci na zaladowaniu obiektu statycznego to no problem, ale jesli chcesz do tego obsluzyc sobie animacje przez system kosci albo klatka po klatce *.md2 to troche trzeba sie napracowac. Polecilbym ci to drugie rozwiazanie kozystajac z formatu *.md2 "Quake'a 2" poniewaz jest proste do zaimplementowania a jezeli nie czujesz sie na silach to sprobuj poszukac sobie jakies biblioteki. Pozdrawiam Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Freak Napisano Listopad 17, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Listopad 17, 2018 To było dawno temu :) i jak zwykle nie chciało mi się tego skończyć, a co do bibliotek to znalazłem do obsługi md2 i md3 i jest ok. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Complex Napisano Listopad 17, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Listopad 17, 2018 Zerknij na www.clansman.winapi.org Tam znajdziesz arta o ładowaniu 3ds'ów. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts