Mothership Napisano Wrzesień 20, 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Wrzesień 20, 2018 Jak uzywac stylu okna WS_VSCROLL? Chce umiescic np. Button ponizej obszaru okna (tak by przycisk nie byl calkowiecie widoczny) i jak teraz korzystajac z tego stylu moge przewijac zawartosc okna (w tym przypadku by przycisk byl widoczny). Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omega Napisano Wrzesień 21, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Wrzesień 21, 2018 Nie tworz okna glownego ze stylem WS_VSCROLL tylko: 1. utworz oddzielna klase paska SCROLLBAR i ja obsluz. 2. utworz drugie okno ze stylem child i WS_VSCROLL, zeby okno glowne bylo jego rodzicem. Oczywiscie w 1 i 2 warjancie odpowiednio rozplanuj polozenie tych komponentow. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mothership Napisano Wrzesień 21, 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Wrzesień 21, 2018 Jednak mi zalezy na obsludze scroll'a w glownym oknie - nie chce uzywac do tego nowej kontrolki ScrollBar. Czy ktos wie jak to rozwiazac? Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nemo Napisano Wrzesień 21, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Wrzesień 21, 2018 Eh, no ja sie tym nie bawilem no ale w Petzoldzie to jest wiec jak sie odezwiesz an emaila piasiu@op.pl to mogle ci podeslać przykład programu gdzie główne okno ma pasek przeiwjania. Ale to dopiero dzisiaj wieczroem albo jutro bo mnie nie bedzie teraz w domu :/ Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarema Napisano Wrzesień 21, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Wrzesień 21, 2018 Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts