Skocz do zawartości

problem z CopyFileEx

Recommended Posts

Napisano

Mam problem z funkcja CopyFileEx
rzecz w tym ze gdy sciezki skad chce jaki plik kopiowac i dokąd wpisuje ze zmiennych np:
CopyFileEx(szSciezkaWybrana,szSciezkaPrzeznaczenia,.....)
to juz w programie *.exe wyskakuje mi blad ze: nazwa pliku lub rozszerzenia z dlugie ... czy jakos tak..

kompiluje sie bez bledu.
szSciezkaWybrana i szSciezkaPrzeznaczenia jest na 100% dobrze bo sprawdzalem to sobie robiac np.static bara i przeslalem do niego wlasnie szSciezkaWybrana i szSciezkaPrzeznaczenia i pokazywal odpowiednio cos takiego:
szSciezkaWybrana cos takiego c:\gry\setup.exe a szSciezkaPrzeznaczenia d:\gry\setup.exe
nie wiem w czym tkwi problem. Gdy robilem sobie normalnie czyli:
CopyFileEx("d:\\gry\\setup.exe",e:\\gry\\setup.exe",... wszystko bylo dobrze, katalog przeznaczenia tez byl stworzony..
prosze o pomoc

Napisano

Ok juz wszystko dziala. Sciezke dostepu pobralem za pomoca GetFullPathName a sciezke przeznaczenia zrobilem w taki sposob:
w listobxie z wyborem katalogu przeznaczenia (ktorego obsluge sobie zrobilem) wybralem katalog i zapisywalem w zmiennej katalog. potem wystarczylo jedynie:
strcat(katalgo,TEXT("\\"));
strcatt(katalog,plik);
tylko przed tym musialem jeszcze ustawic SetCurrentDirectory(katalog) bo jak tego nie bylo to sie gryzlo z funkcja GetFullPathName. hmm troche dziwne ale to pewnie moj blad w kodzie!!