Quad Napisano Wrzesień 11, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Wrzesień 11, 2018 LOL Z tego co sie zorientowalem macie po okolo 16 lat (nie wiem czy wszyscy) ale naprawde pouczcie sie jeszcze troche zanim bedziecie cos chciali sprzedac. Dyskryminacja.... Jakby to jakiś studencina który na wykłady nie przychodzi miał większe doświadczenie niż ja (tu bez aluzji do ciebie). Nie wszyscy (a dokładnie tylko ja) mają po 16 lat :D . Pisanie duzego projektu to bardzo dobry pomysl bo to rozwija ale raczej bym proponowal cos na wzor GNU bo i tak nikt od was tego nie kupi.Widze ze juz duzo chetnych "na trzepanie kaski" ale to nie takie proste. Mama, tata, brat - mógłbym tak jeszcze trochę wymieniać po rodzinie - ktoś na pewno kupi . Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lord Napisano Wrzesień 11, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Wrzesień 11, 2018 To jest akurat fakt.U nie na studiach jest wielu ludzi ktorzy sa od was gorsi (no przynajmniej w programowaniu pod Windows).Ja sam raczej jestem gorszy od was ale programowanie softwearu to dla mnie hobby a ja przede wszystkim zajmuje sie firmwarem i elektronika z tym zwiazana.Software w zasadzie jest mi potrzebny tylko do komunikacji ze swiatem zewnetrznym i jakies ladnej wizualizacji danych.Ja w waszym wieku mialem pojecie o programowaniu na poziomie dosowego pascala ale i dostep do sprzetu byl kooooompletnie inny :D.Pozdrowienia. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Complex Napisano Wrzesień 12, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Wrzesień 12, 2018 Tak sie sklada, ze ja tez nie mam 16 lat. Jak startowalem z ta strona to mialem nascie lat lecz nie przeszkodzilo mi to w niczym. Nie licze na kase z projektu ktory tworzymy. Traktuje to jako trening i nowe doswiadczenie. Na robienie komerchy przyjdzie jeszcze czas i zapewne wyjdzie mi to uszami. pozdro Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarema Napisano Wrzesień 12, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Wrzesień 12, 2018 A ja jestem najmlodszy - 15. Ale mam to gdzies. Jak kiedys powiedzial pawlos nie liczy sie wiek tylko doswiadczenie. Tego jeszcze mi brak, ale projekcik pisze bo to doswiadczenie spore napewno, a i umiejetnosci przy okazji jakies sie zdobedzie. Co do kaski to napewno w bliskiej przyszlosci mnie to nie czeka... Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nemo Napisano Wrzesień 12, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Wrzesień 12, 2018 hehe - nareszcie ktos poparl moj pomysl bazy danych :D No i ja tez nie mam naście lat tylko przeszlem juz nieszczesliwa liczbe 20 :? Tak ze zaczynalem jako nastolatek ale wiel sie nei nauczylem bo brak dostepu do netu byl. Jedynie co sie nauczylem przez okres braku netu to tylko C++, Pascal, Delphi, HTML, no i oczywisice narobilem sobei troche doswiadczenia. Z czasem zaczolem bawic sie DirectDraw no i nauczylem sie PHP, javy script i MySQL - no a na koncu WinAPI i wcale to nie jest trudne bo mi to wyglada tak jakbym to znal od zawsze NO i troszke jeszcze sockety. Ale jak sie wszsytko stara naumiec to sie za wiele nie umie. Ale pomijajac nieszczera skromnosc uwazam ze potrafie rozwiazywac problemy i pisac optymalne i mnie optymalne algorytmy ;) Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gucio Napisano Wrzesień 12, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Wrzesień 12, 2018 W pewnym momencie przesiadka z jednego jezyka programowania na inny jest mechaniczna. Jest to kwestia doswiadczenia i z pewnoscia nie dalbym rady przesiasc sie z C na ASM, ale C, C++, Delphi, WinAPI, i inne twory tej masci - wszystkie sa podobne, maja podobna skladnie i z regoly jakas dokumentacje. Co do baz danych to mam mieszane uczucia. Znaczy sie wole napisac wyspecjalizowany program przeznaczony do konkretnego celu, tak aby faktycznie moznabylo go sprzedac, ale z drogiej strony nie lubie pozbawiac sie elastycznosci i wolalbym cos bardziej uniwersalnego, cos co moge latwo przerobic i dostosowac do innych potrzeb. Swoja droga uzywal ktos Micro-C? Kros tam zamieszal z wskaznikami i nie moge dojsc z tym do ladu? Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nemo Napisano Wrzesień 12, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Wrzesień 12, 2018 tutaj robi sie zbyt wielki off topic. Jak chchecie jakies pomysly walic to w innym wiadomym temacie :> Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omega Napisano Wrzesień 12, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Wrzesień 12, 2018 Czemu niektorym sie wydaje, ze na forum siedza ludzie, ktorzy maja tylko po lat nascie i ze ich wiedza jest skromna (Nicon, to naprawde nic osobistego tylko te teksty tego studenciny...). Takie myslenie jest slepe i pokazuje prawde o autorze takich watkow. Ja mam 26 lat i wcale nie konczylem studiow informatycznych (ale nic straconego), a w swoim zyciu nie jednemu studencinie juz pomagalem rozwiazac problemy informatyczno - matematyczne. Smiesza mnie teksty typu "uklon w kierunku matematyki", ktore z gory swiadcza o tym, ze autor nie zna sie jeszcze na ludziach a zgory zaklada, ze to malolaci i w informatyce jeszcze pepkuja. Jestes czlowieku jeszcze mlodym studentem, ktoremu sie wydaje, ze zezarl wszystkie rozumy a w rzeczywistosci nie jedna osoba z tego forum jescze by Ci pomogla. P.S. Panowie konczmy wrescie Nasz projekt, bo trzeba zaczac cos nowego. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarema Napisano Wrzesień 15, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Wrzesień 15, 2018 Swieta prawda. Moj kuzyn nie skonczyl studiow informatycznych(zadnych studiow), a pracuje jako programista, teraz zaczal jakies studia i mowi ze na roku nikt nie umie programowac, ale wielcy informatycy sa, bo beda papierek mieli.. :| Taki jest wlasnie glupi polski system, liczy sie papierek, a nie wiedza (w wiekszosci przypadkow). Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts