Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
no i wylancza progsa, wlanczam 30 innych, i znow ten progs, ta sama pamiec jesli powininem przydzielic inna, kopiuje go 30 razy, walnczam kazda kopie wszedzie ta sama pamiec?? wiec pytam sie was o co tu chodzi z ta pamiecia?

Windows przydziela każdemu programowi wirtualną przestrzeń adresową. Każdy program działa w oddzielnym, prywatnym bloku pamięci, dlatego uruchamiając program po raz n-ty, dostajesz te same adresy.

Pozdrawiam

Napisano
Maciej Pacuła napisał:
Windows przydziela każdemu programowi wirtualną przestrzeń adresową. Każdy program działa w oddzielnym, prywatnym bloku pamięci, dlatego uruchamiając program po raz n-ty, dostajesz te same adresy.

A :D
hmm wiec po co RAMy jesli pamiec virtualna jest ozywana do programów (ona chyba jest czescią dysku, jak folder??), czy zle mysle?
Jesli zle wiec co to pamiec:
RAM w formie dla mnie programisty i moim aplikacji.
VIRTUALNA jesli sie myle.
no i PAGING wiem ze taka pobieram ;] ale nie wiem do czego i po co i jak sie uzywa :P.
No a pamiec dysku, to wiem co to ale nie wiem znow jak pobrac, nie wiem jak z kazdej partycji, ale to juz inny klopot ;]

• char *ptr;
    ptr = (char *) 0x0022ffff;
    printf("%c",*ptr);
    /* do czego sie odnosi ten ptr? do virtual memory, czy ram?
    czy jest mozliwosc na pobrania od 1 do 256MB RAMu, oraz 1 do 2048MB virtual memory, danycyh?? */

char c,*ptr;
    c = 'a';
    ptr = &c;
    printf("%c",ptr);
    getch();

czemu wypisuje "o" ?? jesli dam *ptr to jego zawartosc 'a' wyswietli wiec dobrze dam &ptr adres wskanika a jak dam samo ptr wypisuje 'o' co to to 'o' ??
    /* Jak pobrac nie tylko z ramu jesli to wyzje to robi, ale jak z virtualnej i paging :) */

A wie ktos jak utworzyc skrot? :P Na pulpicie,manu szybckiego uruchamiania, dodaj - usun programy?? ;]

A jak w kosoli ustalic, kolor tla? cprintf (czcionki?)? :P

[list=]Odpowiedzcie prosze :). Dziekuje! :)