Trixy Napisano Styczeń 22, 2018 Autor Zgłoś Napisano Styczeń 22, 2018 Czy ktos wie jak zrealizowac programowo podmiana kataloguu pulpitu np: C:\Windows\Pulpit na C:\Windows\MojPulpit Cytuj
t0xic Napisano Styczeń 22, 2018 Zgłoś Napisano Styczeń 22, 2018 Nie wiem czy o to ci chodzi i czy to zadziała ale mozesz spróbwac :D Zmień wartość klucza HKEY_USERS/NazwaUrzytkownika/Software/Microsoft/Windows/CurrentVersion/Explorer/User Shell Folders/Desktop na odpowiednią ścierzkę. :) Cytuj
Mania Napisano Październik 29, 2018 Zgłoś Napisano Październik 29, 2018 hmmm a jakis pomysl zeby po podmianie windows odrazu zmienil ikonki na pulpicie a nie dopiero po wylogowaniu lub restarcie ? Cytuj
Jarema Napisano Październik 30, 2018 Zgłoś Napisano Październik 30, 2018 Trzeba by jakos zmusic windowska do odswiezenia, ale zabardzo nie wim jak. mozesz sam zrobic restart lub logoff u siebie w programie i powinno byc ok. Cytuj
Complex Napisano Październik 30, 2018 Zgłoś Napisano Październik 30, 2018 Nie wiem czy to cos pomoze ale sprobuj po zmianach w rejestrze zrobic > RECT rc; > GetClientRect(GetDesktopWindow(),&rc); > InvalidateRect(GetDesktopWindow(),&rc,TRUE); > UpdateWindow(GetDesktopWindow()); Daj znac czy pomoglo ;) pozdro Cytuj
Mania Napisano Październik 30, 2018 Zgłoś Napisano Październik 30, 2018 niestety odswiezenie nic nie daje probowalem juz na 4-5 sposobow wydaje mi sie ze trzeba zmusic windowsa zeby pobral z rejestru sciezke do folderu a nastepnie ja zaladowal ale jak to zrobic to nie wiem :( DOPISANE do pstu wyzej tego juz tez probowalem :/ Cytuj
Omega Napisano Październik 30, 2018 Zgłoś Napisano Październik 30, 2018 Sam kiedys mialem ten problem z odswiezeniem ikon. Zadalem pytanie na forum, ale tez nikt nie wiedzial. I do tej pory nie wiem jak to zrobic, a imalem sie roznych sposobow, np: SendMessage(HWND_BROADCAST ,WM_SETTINGCHANGE,SPI_SETNONCLIENTMETRICS,NULL); Ale w Win98 nie dziala. A napewno jest na to sposob bo sam system sobie z tym radzi i WinRAR, kiedy w programie przypiszemy, ktore ikony ma otwierac, a ktore nie. Cytuj
Recommended Posts