Tig3r2204 Posted March 17, 2019 Report Share Posted March 17, 2019 Dostałem zadanie domowe na ocenę. Nie umiem tego zrobić, czas mam do poniedziałku może ktoś je napisać? Cały program oczywiście musi zostać napisany w pythonie. Treść podaję tutaj : Komputer pyta się o kwotę (do 1000). Na ocenę 2 : wypisuje te kwotę z symbolem "zł" Na ocenę 3 : podaję czy będą jakieś banknoty (dla kwoty min. 10) Na ocenę 4 : podaję czy kwota będzie wypłacona w monetach, banknotach czy w monetach i banknotach. Na ocenę 5 : ile będzie wypłacone w banknotach a ile w monetach. Na ocenę 6 : ile i jakich monet i banknotów będzie wypłacone. Bardzo proszę o napisanie tego z wszystkimi funkcjami jakie tu napisałem. Czekam niecierpliwie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartosz Wójcik Posted March 17, 2019 Report Share Posted March 17, 2019 To się nie doczekasz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
asdasdfsdf Posted January 14 Report Share Posted January 14 kwota = int(input("Mistrzu, podaj kwotę: ")) if kwota>1000: print("za dużo!") else: print(str(kwota)+' zł') Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts