Nekromancer Napisano Październik 9, 2015 Zgłoś Napisano Październik 9, 2015 Potrzebuję zrobić prostą aktywność w aplikacji na androida: mapa google która (początkowo cała) jest zasłonięta szarym lekko przeźroczystym filtrem. Jej odkrywanie będzie się odbywać stopniowo bazując na pozycji GPS. I tutaj moje pytanie, jak się zabrać do rysowania takiego filtru? Jak przechowywać informacje co już jest odkryte a co nie? Mój wstępny pomysł był żeby opierać to na jakichś kwadratach o określonych rozmiarach. Jeżeli użytkownik znajdzie się w obrębie tego kwadratu to wtedy jest on odsłaniany. Ale wtedy musiałbym przyjąć jakiś promień i rysować gigantyczną ilość figur na mapie. Ktoś ma może jakieś inne pomysły? Cytuj
Bartosz Wójcik Napisano Październik 9, 2015 Zgłoś Napisano Październik 9, 2015 Brzmi jak odkrywanie fog of war w grach, ja bym poszedł tą drogą i poszukał algorytmów z gier np.http://www.redblobgames.com/articles/visibility/ 1 Cytuj
Recommended Posts