Nekromancer Napisano Październik 9, 2015 Zgłoś Udostępnij Napisano Październik 9, 2015 Potrzebuję zrobić prostą aktywność w aplikacji na androida: mapa google która (początkowo cała) jest zasłonięta szarym lekko przeźroczystym filtrem. Jej odkrywanie będzie się odbywać stopniowo bazując na pozycji GPS. I tutaj moje pytanie, jak się zabrać do rysowania takiego filtru? Jak przechowywać informacje co już jest odkryte a co nie? Mój wstępny pomysł był żeby opierać to na jakichś kwadratach o określonych rozmiarach. Jeżeli użytkownik znajdzie się w obrębie tego kwadratu to wtedy jest on odsłaniany. Ale wtedy musiałbym przyjąć jakiś promień i rysować gigantyczną ilość figur na mapie. Ktoś ma może jakieś inne pomysły? Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Wójcik Napisano Październik 9, 2015 Zgłoś Udostępnij Napisano Październik 9, 2015 Brzmi jak odkrywanie fog of war w grach, ja bym poszedł tą drogą i poszukał algorytmów z gier np.http://www.redblobgames.com/articles/visibility/ 1 Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts