teofilp Napisano Styczeń 19, 2015 Zgłoś Udostępnij Napisano Styczeń 19, 2015 Kiedy wysyłam do tabeli w bazie informacje które mi sę wysyłają co prawda, ale wyskakuję mi taki bład. SQLSTATE[42000]: Syntax error or access violation: 1064 Something is wrong in your syntax obok '?, content=?, description=?, data=? where id=?' Co mam zrobić by nie było tego fattal errora? Łączę się w ten sposób $zapis = "UPDATE `categories_en` SET category_name=?, content=?, description=?, data=? where id=? "; $nowa = $db_lacz->prepare($zapis); $nowa->execute(array($vtitleart, $vtekst, $vdescr, $data, $pobr )); $db_lacz->exec($zapis); Czytałem ze to najpradopodobniej coś nie tak jest napisane w zapytaniu, ale co skoro wysyła w prawidłowy sposób do tabeli? Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Wójcik Napisano Styczeń 20, 2015 Zgłoś Udostępnij Napisano Styczeń 20, 2015 Proponowałbym sprawdzenie parametrów lub ich bezpośrednie ustawianie przez binding http://php.net/manual/pl/pdostatement.bindparam.php Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
teofilp Napisano Styczeń 22, 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Styczeń 22, 2015 Poradziłem sobie, sprawa była bardzo prosta, najwyraźniej już nie potrzebnie użyłem exec(); razem z execute(); Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts