teofilp Napisano Styczeń 19, 2015 Zgłoś Napisano Styczeń 19, 2015 Kiedy wysyłam do tabeli w bazie informacje które mi sę wysyłają co prawda, ale wyskakuję mi taki bład. SQLSTATE[42000]: Syntax error or access violation: 1064 Something is wrong in your syntax obok '?, content=?, description=?, data=? where id=?' Co mam zrobić by nie było tego fattal errora? Łączę się w ten sposób $zapis = "UPDATE `categories_en` SET category_name=?, content=?, description=?, data=? where id=? "; $nowa = $db_lacz->prepare($zapis); $nowa->execute(array($vtitleart, $vtekst, $vdescr, $data, $pobr )); $db_lacz->exec($zapis); Czytałem ze to najpradopodobniej coś nie tak jest napisane w zapytaniu, ale co skoro wysyła w prawidłowy sposób do tabeli? Cytuj
Bartosz Wójcik Napisano Styczeń 20, 2015 Zgłoś Napisano Styczeń 20, 2015 Proponowałbym sprawdzenie parametrów lub ich bezpośrednie ustawianie przez binding http://php.net/manual/pl/pdostatement.bindparam.php Cytuj
teofilp Napisano Styczeń 22, 2015 Autor Zgłoś Napisano Styczeń 22, 2015 Poradziłem sobie, sprawa była bardzo prosta, najwyraźniej już nie potrzebnie użyłem exec(); razem z execute(); Cytuj
Recommended Posts