lshadown Napisano Styczeń 5, 2015 Zgłoś Napisano Styczeń 5, 2015 Witajcie, nie wiem jak zrobić aby po jakimś czasie obiekty się tworzyły dynamicznie. Piszę gre typu Mario, i chodzi mi o przeszkody które będą się pojawiać, udało mi się zrobić coś podobnego ale one cały czas znikają i pojawiają się gdzieś indziej. Wiem, że powinien zrobić tak aby był cały czas rysowane, ale mam z tym problem, gdybyście mogli dać jakiś przykład jak to zrobić byłbym wdzięczny. Cytuj
Bartosz Wójcik Napisano Październik 22, 2015 Zgłoś Napisano Październik 22, 2015 Musisz je tworzyć globalnie, a nie w obrębie jednej funkcji, jeśli chcesz z nich korzystać w późniejszych elementach gry.W C++ możesz utworzyć listę lub wektor zawierający wszystkie elementy. Pamiętaj żeby zadeklarować go np. jako element w klasie gry np.class gra { std::vector<TYP_PRZESZKODY> lista_przeszkod; void dodaj_przeszkode(TYP_PRZESZKODY &przeszkoda); ... } Cytuj
Recommended Posts