Bartosz Wójcik Napisano Czerwiec 12, 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano Czerwiec 12, 2013 No właśnie, jaki jest najlepszy kompilator dla C++, tzn. który obsługuje standard C++ oraz produkuje najbardziej zoptymalizowany kod? Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Althorion Napisano Czerwiec 12, 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano Czerwiec 12, 2013 Na Linuksie jest to wciąż GCC, chociaż LLVM go goni: wyniki testów na PhoronixIstnieje też wtyczka do GCC podmieniająca systemy optymalizacji i generowania kodu na te z LLVM-a.Wyników testów dla kompilatorów windowsowych nigdzie nie napotkałem. Słyszałem trochę dobrych opinii o tym intelowskim, ale nie wiem na ile są one prawdziwe. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiewior Napisano Czerwiec 13, 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano Czerwiec 13, 2013 Na windowsie jednak VisualC++ albo Intelowy ICC. Porty gcc na windowsa generują niekompatybilny i niezbyt szybki kod (aczkolwiek trzeba przyznać, że clang (llvm) i gcc najlepiej radzą sobie ze standardami). Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts