Skocz do zawartości

Portal społecznościowy do wymiany umiejętności I NIE TYLKO

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Witam, po latach pracy nad portalem społecznościowym - https://meetlo.pl, chciałbym pochwalić się nim, i również zaprosić do sprawdzenia go, a nawet do korzystania.

Będę również wdzięczny za dodatkowe opinie...

Te pozytywne chciałbym zobaczyć...
TE NEGATYWNĘ MUSZĘ ZOBACZYĆ! 

Platforma to jedno wielkie połączenie tego co jest dostępne w obecnych czasach. Po co korzystać z kilku różnych serwisów jeśli wszystko można mieć w jednym!?

Projekt został przygotowany od zera zarówno kwestie wizualne jak i programistyczne. Nie opierałem się na żadnych szablonach realizując każdy zamierzony wątek. 
Platforma meetlo.pl łączy w sobie funkcjonalności, które były inspirowane rozwiązaniami z serwisów takich jak:

• facebook,
  • nasza-klasa,
  • youtube,
  • ask,
  • blablacar,
  • gadu-gadu,
  • ... i pewnie wiele innych które w mniejszym lub większym stopniu wpłynęły na obecny wygląd serwisu.

Na stronie jest też dużo ciekawych, dodatkowych funkcji, których nie znajdziesz w innych miejscach:

• tworzenie anonimowych wpisów/ogłoszeń na wybranych tablicach - PRZYDATNE na przykład w momencie szukania partnera/partnerki na studniówkę czy wesele
  • możliwość tworzenia playlist z wykorzystaniem materiałów youtube oraz odtwarzanie bezpośrednio na stronie,
  • oferty dotyczące korepetycji i szukania korepetytorów
  • szukanie chętnych osób do wspólnych wyjść, na przykład na jogging, narty, piłkę nożna, do kina...,
  • tworzenie grup i gron (for tematycznych),
  • live czat ze znajomymi
  • dodawanie i opiniowanie miejsc z całego świata
  • wyszukiwarka umożliwiająca wyszukanie ludzi o podobnych zainteresowaniach
  • możliwość przeglądania listy uczniów uczących się w danych szkołach (np. by kogoś odszukać)
  • oferowanie wspólnych przejazdów
  • zadawanie anonimowych pytań innym użytkownikom, i śledzenie ich odpowiedzi na pytania
    ORAZ WIELE WIELE INNYCH!

Mam nadzieję, że platforma jest w stanie przypaść do gustu ludziom o przeróżnych zainteresowaniach. Stąd też zachęcam by każdy kto może zajrzał na stronę i wyraził swoją opinię (chociażby w komentarzu tutaj). Za każdą interakcję będę bardzo wdzięczny!

POZDRAWIAM I ZAPRASZAM - https://meetlo.pl

Edytowano przez alien85
poprawa linku
Napisano

A linkujesz do 4programmers :D, u nich nawet do nich linkujesz :)

Moim zdaniem kluczową sprawą w tego typu portalu jest wsparcie prawnicze, im szybciej sobie to załatwisz i będziesz miał zaufaną kancelarię prawną od wszystkiego - tym lepiej.

Razi mnie, że używasz skryptów analitycznych Google dając im wgląd w swój portal.

Dziwi stosowanie jQuery z 2013 roku (1.9.3).

Nie wiem czy to robisz ale polecam blokować rejestrację z tzw. tymczasowych adresów email do tworzenia fejk kont. Np. https://temp-mail.org/en/

Ogólnie taki portal i utrzymanie to ogrom pracy. Nie wiem na ile znasz się i wykorzystujesz skalowalność, ale jeśli liczysz na sukces będziesz musiał szybko się tego nauczyć.

No i jak już osiągniesz sukces to życzę Ci żebyś nie powielał błędów Facebooka i nie sprzedawał danych użytkowników na lewo i prawo.

• Like 1