Bartosz Wójcik Napisano Czerwiec 11, 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano Czerwiec 11, 2013 Od lat korzystam z HexWorkshopa i HIEW do edycji binarnych danych, o ile HIEW jest raczej nie do zastąpienia o tyle wysłużony HexWorkshop czasami już nie daje rady (np. przy binarnym porównywaniu plików).Jakie są wasze ulubione edytory hex i dlaczego? Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zyper Napisano Czerwiec 11, 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano Czerwiec 11, 2013 HIEW chyba jest najlepszym wyborem.Jednak ja zbyt dużo nie pracuję w systemie HEX, więc bardzo dobrym rozwiązaniem jest po prostu Vim, który umożliwia konwersję do HEX i z powrotem, a zawsze znajdą się w internecie pluginy na porównywanie plików (o ile nie jest to wbudowane). Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hxv Napisano Czerwiec 11, 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano Czerwiec 11, 2013 Ja polecam 010 Editor, masa opcji, w tym najbardziej dla mnie przydatne - szablony. Funkcję porównywania oczywiście posiada. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts