Xubiz Napisano Maj 24, 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano Maj 24, 2020 Witajcie! Mam problem z porównywaniem liczb do liczb w bazie danych, pokażę. Program łączy się do bazy danych i wszystko działa tylko teraz chciałbym zrobić fetchall() i porównać do liczb które są w kodzie: cursor = db.cursor() cursor.execute(f"SELECT hwid from user") data = cursor.fetchall() print(data) Output: ('123',)] Teraz chcę aby program porównał tą "date" do mojego tekstu "123" czyli: If 123 in data: print("Zgadza sie") else: print("Nie zgadza sie!") Output: Nie zgadza sie! Pomógł by ktoś? Data to [('123',)] a program ma sprawdzić czy w dacie znajduje się "123". Jak widać znajduję się a program pokazuję że jednak go tam nie ma :/ ps. próbowałem zrobić takie coś: If 123 in data: print("Zgadza sie") else: print("Nie zgadza sie!") ale gdy dopisałem 4 czyli "1234" w bazie danych do dalej znajdywało, a ma znaleść TYLKO WTEDY gdy jest 123 Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Wójcik Napisano Maj 25, 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano Maj 25, 2020 Powinieneś zrobić to zapytaniem SQL SELECT * FROM tabela WHERE `columna` = '123' Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts