HappyNax Napisano Styczeń 7, 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano Styczeń 7, 2020 Proszę o pomoc w zadaniu , gdyby ktoś mógł je dokończyć i wytłumaczyć mi jak to działa, byłbym bardzo wdzięczny. Treść zadania: Zdefiniowanie tablicy, która przechowuje różnego rodzaju wartości (np. string, float, int, bool). Funkcja ma przejść po każdej wartości (pętla) i wyświetlić jego typ. Jeżeli typ to "string" - łączy wartość z poprzednim "stringiem". Zatrzymałem się na czymś takim: const array = [ 'Ala', 20, true, 'ma' ]; let holder = ''; for ( ... ) { if ( // string ) { holder += array; } } Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Wójcik Napisano Styczeń 7, 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano Styczeń 7, 2020 Myślę, że nic Ci nie pomoże dopóki sam nie nauczysz się podstaw, czyli tego jak działa pętla FOR na początek. Zbuduj sobie bazowy skrypt i go uruchamiaj kolejno wdrażając etapy zadania, jeśli liczysz na gotowca, no to się przeliczysz Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts