Bolt Napisano Czerwiec 26, 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Czerwiec 26, 2019 Jak zrobić kilka okien w czystym API. Przykład: mam okno na nim przycisk, naciskam na niego i pojawia mi się drugie okno. Pierwszą część do stworzenia przycisku wiem jak zrobić, ale dalej to nie umiem. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Surprise Napisano Czerwiec 26, 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano Czerwiec 26, 2019 Witaj Według mnie najlepszym rozwiązaniem będzie stworzenie okienka dialogowego. Więcej możesz poczytać tutaj na winapi.org w dziale podstawy (Okna dialogowe part I). Jednak możesz zrobić sobie zwykłe nowe okno, tak jak to pierwsze. Potem w momencie naciśnięcia przycisku, wywołujesz funkcję odpowiedzialną za pokazanie okna: ShowWindow(hUchy2Okna, SW_SHOW) ; Mimo wszystko polecałbym okienka dialogowe. pozdro Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bolt Napisano Czerwiec 27, 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Czerwiec 27, 2019 Ale co mam dalej robic. Mam napisac nowa funkcje dla tego okna, czy moze umiescic go winmain. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarema Napisano Czerwiec 27, 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano Czerwiec 27, 2019 Kazde osobne okienko musi miec swoja osobna procedure okna (tz. praktycznie moze byc jedna procedura dla wiecej niz 1 okna ale podejzewam ze nie o to Ci chodzi). Najbardziej polecałbym jednak stworzenie okna dialogowego, no i co najważniejsze przeczytanie tutoriala ze stronki. Czy to sprawia aż tak wielki problem? Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nemo Napisano Czerwiec 30, 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano Czerwiec 30, 2019 Tworzysz sobie kilka razy okno tej samej klasy i dla tych wszystkich okien masz tylko jedna procedure obslugi komunikatow. W tej procedurze masz parametr HWND ktory mowi ci od ktorego okna dostales wiadomosc. Ogolnie sprawa prosta tylko do czego chchesz konkretnie to uzyc? Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts