Knight Napisano Czerwiec 17, 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Czerwiec 17, 2019 O to mi właśnie chodziło. Słyszałem że jakiś konstruktor jest wywoływany jeszcze przed funkcją main. Wielkie Dzięki. PS Czyli żeby konstruktor uruchamiał się przed funkcją main, musi być konstruktorem klasy globalnej?? Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Storm Napisano Czerwiec 17, 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano Czerwiec 17, 2019 Ja bym powiedział konstruktorem klasy,której obiekt zdefiniowano globalnie.Bo definicja klasy moze być na zewnątrz main'a,ale konstruktor pracuje dopiero gdy jest tworzony obiekt.Więc chodzi o obiekt danej klasy nie klasę(klasa to typ). Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarema Napisano Czerwiec 17, 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano Czerwiec 17, 2019 Ja osobiscie nie polecam zmiennych globalnych bo robi sie syf z lekka w programie. Polecam stworzyc sobie obiekt danej klasy na poczatku zaraz po " main() { ", chyba ze bardzo zalezy Ci na tym by to bylo przed main-em, choc dziwi mnie to dlaczego? Moze napisz jesli mozesz w czym rzecz, to bedziemy mogli Ci poradzic. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts