phantom Napisano Maj 11, 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Maj 11, 2019 Jak zrobić takie coś? https://miikmaster.w.interia.pl/Static.jpg SZukałem na microsofcie, ale nie moge znaleść. Gdzie moge znaleść całego manuala do WinAPI Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarema Napisano Maj 12, 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano Maj 12, 2019 To jest najzwyklejsza kontrolka ktora stworzysz CreateWindow. (Nie wierze ze nie znalazles tego na Microsofcie, oczywiscie jesli szukales w MSDN, bo jak na stronie glownej to powodzenia) No a manual do Winapi, coz ale nie sadze zebyc znalaz cos lepszego od MSDN. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phantom Napisano Maj 12, 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Maj 12, 2019 Ale to jak mam nadać klase STATIC? CreateWindow("static", "8", WS_CHILD | WS_VISIBLE | BS_AUTOCHECKBOX ,500,100,100,15,hWnd,(HMENU)207,hInstance,NULL); I ja szukam na MSDN. Ale nie wiem czy dobrze szukam. Znajdź mi prosze coś o Staticu...i podaj link Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Freak Napisano Maj 12, 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano Maj 12, 2019 Znajdź mi prosze coś o Staticu...i podaj link Nie przeginaj :D Czy wpisanie w wyszukiwarce msdn-u 'static control' jest takie trudne? Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarema Napisano Maj 12, 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano Maj 12, 2019 No ja już naprawdę nie wiem (moja psychika już siada): https://msdn.microsoft.com/library/default.asp?url=/library/en-us/shellcc/platform/commctls/staticcontrols/staticcontrolreference/staticcontrolstyles.asp | Jeśli mi powiesz że szukałeś i nie było to ja jestem Matka Teresa z Kalkuty Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phantom Napisano Maj 13, 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Maj 13, 2019 No znalazłem i się pobawiłem i zapisałem tekie coś... CreateWindow("button", "Static", WS_CHILD | WS_VISIBLE | SS_BLACKFRAME,500,99,100,190,hWnd,(HMENU)210,hInstance,NULL); czyli dodałem SS_BLACKFRAME i otrzymałem takie coś: https://miikmaster.w.interia.pl/Stat.JPG Teraz jak mam coś do tego statica wpakować bo jak widać nie odświeża mi się chyba tam okno :( ...i jakie go koloru jest ten button jak się nazywa ten kolor... Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarema Napisano Maj 13, 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano Maj 13, 2019 no coz static to jest poprostu static, niczego do niego nie ladujesz specjalnie, to jest poprostu ramka, dajesz sobie inne kontrolki i tyle. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phantom Napisano Maj 13, 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Maj 13, 2019 hmmm...a czemu się nie odświeża? Zobacz link. I jak zmienić tło żeby pod napisem Statić było na biało. Można jakoś indywidualnie edytować klase button czy musze stworzyć swoją własną od nowa, jeżeli tak to jak to zrobić?Chyba że ktoś wie jaki jest to kolor bo jak wpisuje GRAY to mi jakiś ciemniejszy wyskakuje niż szary. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts