1337 Napisano Kwiecień 27, 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Kwiecień 27, 2019 Mam taki problem. Tworzę nimodalnego DialogBox'a z poziomu menu i niechciał bym aby użytkownik drugi raz nie mógł go utorzyć. Jak to zablokwać? A jak nikt nie wie jak to zrobić to jak uaktywnić utorzone już okno dialogowe??? Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chimera Napisano Kwiecień 28, 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano Kwiecień 28, 2019 utwórz zmienną która będzie przyjmowała wartość 1 lub 0. I przy próbie otwarcia dialogu sprawdzaj wartość zmiennej. :P Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Visage Napisano Kwiecień 28, 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano Kwiecień 28, 2019 A moze po prostu wylacz element menu. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1337 Napisano Maj 1, 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Maj 1, 2019 Robie to co rock_player napisał, ale elegandzko by było gdyby to okno, podczas próby powtórnego utworzenia, pokazało się. Przypominam jest to okno dialogowe i ShowWindow() nie chce działać jak należy! Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1337 Napisano Maj 5, 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Maj 5, 2019 Sam musze sobie odpowiedzieć :) Chodziło mi o funkcję SetActivateWindow() która pokazuje aktywne okno. Znalazłem ją przez przypadek dzięki uzupełnianu kodu w Dev-C++ Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts