1337 Napisano Kwiecień 27, 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Kwiecień 27, 2019 Mam 2 pytania: 1. Tworzę sobie zwykłego buttona i chciałbym zmienić kolor czcionki w nim na inny. Jak? 2. Chciałbym również aby tekst był wyrównany do lewej a nie jak domyślnie wyśrodkowane! Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chimera Napisano Kwiecień 28, 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano Kwiecień 28, 2019 Ad.1 a). Daj buttonowi styl ownerdraw i wtedy możesz ustawić czcionke b). Obsłuż komunikat WM_CTLCOLORBTN i tam ustaw czcionke Może da się łatwiej, ale ja tego nie wiem :) Ad.2 W trakcie tworzenia buttona daj styl BS_LEFT Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1337 Napisano Maj 1, 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Maj 1, 2019 Robiąc to co mówił rock_player ad1. to mószę obsłużyć również obsłużyć odmalowanie i takie tam pierdoły. Musi być lepszy sposób! Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hound Napisano Maj 2, 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano Maj 2, 2019 mozesz wyslac komunikat z set_font, np: SendMessage(Handle,WM_SETFONT,(WPARAM)GetStockObject(DEFAULT_GUI_FONT ),MAKELPARAM(1, 0)); Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1337 Napisano Maj 7, 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Maj 7, 2019 Nie chcę tego co paj mi proponuje, gdyż chcę zmienić czcionkę na kolor czerwony niezależnie od shematu kolorów Windowsa i żeby ten czrwony zawsze był czerwony!!! Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aspect Napisano Maj 12, 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano Maj 12, 2019 1. Tak jak rock_player napisał, najprościej będzie obsłużyć komunikat WM_CTLCOLORBTN. Jako WPARAM dostajesz tam kontekst urządzenia, wystarczy więc gdy użyjesz funkcji SetTextColor(). 2. Służy do tego styl BS_LEFT Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts