r4dical Napisano Marzec 23, 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Marzec 23, 2019 Witam, nie wiem juz gdzie pytac, poniewaz po dlugich poszukiwaniach nie znalazlem co by nawet troche przypominalo w/w tutorial. Probuje pobawic sie Serverem SQL i dobrac jakos do danych w nim zawartych. Probowalem na rozne sposoby ale zaczynam dochodzic do wniosku ze chyba najbardziej uniwersalnym sposobem bedzie ODBC. Nie moge jednak znalezc informacji w jakiejs przystepnej formie na temat tego jak sie programuje w C++ i dobiera do ODBC. mam juz piki naglowkowe, porobilem sobie biblioteki itp... jesli ktos przechodzil juz ten etap i wie cos na ten temat prosze o pare wskazowek pozdrawiam Mariusz Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarema Napisano Marzec 24, 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano Marzec 24, 2019 Moge Ci doradzic ale jedynie jesli interesowal by Cie MySQL, zreszta do tego jest mnostwo tutoriali, a tego nigdy niestety nie probowalem :( ale sam jestem tego ciekaw. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nemo Napisano Marzec 24, 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano Marzec 24, 2019 Tak jak Nicon powiedział. Jeśli może być MySQL to w C++ i Delphi łatwo się do niego dobrać. Do c++ biblioteki masz wraz z samą bazą a do Delphi jest taka biblioteczka libMySQL.dll ;) Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts