Saber Napisano Luty 7, 2019 Autor Zgłoś Napisano Luty 7, 2019 Witam. Jestem nowy, zarówno na tym forum jak i wświecie WINAPI. Mam do was kilka pytań, ale może zacznę od przedstawienia mojej sytuacji. Używam Borlandowskiego kompilatora C++ bodajże w wersji 5.5. Zacząłem się ostatnio bawić WINAPI i wszystko byłoby fajnie, gdyby nie fakt, że linker żąda ode mnie "external _main". Kombinowałem jak się dało, w końcu w swoim "programie" (takim prostym otwierającym okienko z ostrzeżeniem) zmieniłem WinMAin na main. Efekt: otwiera się okno dosowe, po czym wyskakuje wspomniane okienko. Czy ktoś z Was miał podobny problem? Jak mu zaradzić? Z góry (i dołu) dziękuję. Cytuj
Nemo Napisano Luty 7, 2019 Zgłoś Napisano Luty 7, 2019 Cos mi sie wydaje ze uzywasz tego darmowego kompilatora Borland C++ Compiler 5.5 bez IDE ;) Wiec aby wszystko dzialo musisz dac znac twojemu kompilatorowi zeby skompilowal program pod win32 bo domyslnie kompiluje pod konsole ;) Po wiecej informacji zapraszam tutaj https://www.januszg.hg.pl/bcc55/index.html Cytuj
Saber Napisano Luty 7, 2019 Autor Zgłoś Napisano Luty 7, 2019 Fakt, nie ma IDE - to kosztuje ;). Dzięki za odpowiedź, prześledzę Twoją stronę. Cytuj
Complex Napisano Luty 9, 2019 Zgłoś Napisano Luty 9, 2019 Nie musisz daleko szukać. Na stronie w FAQ jest opisane jak kompilować pod BC5.5. Zapraszam :) Cytuj
Recommended Posts