Legacy Napisano Grudzień 17, 2018 Autor Zgłoś Napisano Grudzień 17, 2018 NNo to jest jeszcze bardziej dziwne, bo zobacz sobie na stronie 471 Petzolda , jest przykład z oknem niemodalnym i zdefiniowana jest kontrolka tak dokładnie napiszę: CONTROL "OK" , IDOK, "EllipPush" ,WS_GROUP | WS_TABSTOP ,73,79,32,14 i działa ja wpisuję identycznie kompiluję w Visualu i nie działa a co ciekawsze jak wpiszę to w pliku z rozszerzeniem c a nie cpp to też dziala i kontrolkę i okno widać, więc może ma wpływ na to język C lub C++??? Cytuj
Omega Napisano Grudzień 17, 2018 Zgłoś Napisano Grudzień 17, 2018 Ja kiedys otwieralem zasoby programu 3D studio MAX i tam pelno bylo nowych klas kontrolek. To chyba polega na tym, ze program sam musi jakos zarejestrowac te klasy i wtedy one dzialaja. Pisze chyba, bo sam dokladnie nie wiem, gdyz nigdy tego nie potrzebowalem. Cytuj
Aspect Napisano Grudzień 18, 2018 Zgłoś Napisano Grudzień 18, 2018 Do Twardego: Arkowi_17 wlasnie chodzi o to, że sobie zarejestrował własną kontrolkę o nazwie "suwak" i chciałby ją wyświetlić w dialogboxie. Jak znajde chwilke po zakończeniu semestru to napiszę arta o tym jak tworzyć własne kontrolki (dla tych co nie maja petzolda ;-) ). Do Arka_17: To, że dialog box z nią sie nie wyświetla, to znaczy że coś jest skopane albo przy rejestracji kontrolki (najpewniej) albo w jej funkcji obsługi. Na razie nie chce mi się niestety szukać błędu w Twoim kodzie (mam bardzo mało czasu) zwłaszacza, że jest wyświetlony bez tabulacji (prośba do wszystkich jak wklejacie kod używajcie znaczników [ code ]). Sam popróbój, poeksperymentuj - może Ci się uda. A jeżeli nei używasz obiektowości to zostaw program jako projekt C. PS. Do Twardego. Już poprzednio ten Avatar był okropny, ale teraz to już przesada. ;-) Cytuj
Recommended Posts