Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

1.
Mam dw okna. Okno główne (hwnd) i Dialog (hDlg). Okno główne posiada przycisk. Chciałbym zrobić tak, że gdy kliknę na owy przycisk to w Dialogu pokazuje się inny przycisk, wcześniej utworzony.
2.
Jak mogę napisać program w którym to użytkownik podaje nazwę zmiennej w której ma przechowywać swoje dane. Np.
Podaj nazwę zmiennej
Użytkownik podaje
Zmienna utworzona.

Napisano

1. W oknie dialogowym ustaw dodatkowy przycisk (ten ktory ma sie pokazywac) jako niewidoczny i gdy ktos wcisnie z okna (z CreateWindowEx) przycisk wyslij komunikat do dialogboxa (SendMessage lub PostMessage) z komunikatem wymyslonym przez ciebie. A w komunikacie utworz funkcje pokazujaca tan button.
2. Musisz to chyba zrobic w sposob taki, ze przydzielasz poprostu dynamicznie kawalek pamieci dla zmiennej dla danej osoby w postaci zwroconego uchwytu. Z tym, ze przecowywany uchwyt by byl np. w rekordzie wspolnie z nazwa zmiennej, ktora by byla wlasnie identyfikatorem.

Napisano

Czasem jedno forum nie wystarczy....
Co do tego przycisku..
Próbowałem pierw utworzyć za pomocą CreateWindowEx(); a potem wywietlić za pomocą ShowWindow(); W CreateWindowEx jako hwnd okna matki :) dawałem okno dialogowe... Nie chciało działać
POMOCY!!!!!

Napisano

A okno dialogowe zostalo wczesniej stworzony zanim guzik?? (to tylko takie goopie pytanie).
A tak wogole to poakz ten kod tworzenia tego guzika bo moze tam masz gdzies blad :/