Habitat Napisano Listopad 12, 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Listopad 12, 2018 1. Mam dw okna. Okno główne (hwnd) i Dialog (hDlg). Okno główne posiada przycisk. Chciałbym zrobić tak, że gdy kliknę na owy przycisk to w Dialogu pokazuje się inny przycisk, wcześniej utworzony. 2. Jak mogę napisać program w którym to użytkownik podaje nazwę zmiennej w której ma przechowywać swoje dane. Np. Podaj nazwę zmiennej Użytkownik podaje Zmienna utworzona. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omega Napisano Listopad 12, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Listopad 12, 2018 1. W oknie dialogowym ustaw dodatkowy przycisk (ten ktory ma sie pokazywac) jako niewidoczny i gdy ktos wcisnie z okna (z CreateWindowEx) przycisk wyslij komunikat do dialogboxa (SendMessage lub PostMessage) z komunikatem wymyslonym przez ciebie. A w komunikacie utworz funkcje pokazujaca tan button. 2. Musisz to chyba zrobic w sposob taki, ze przydzielasz poprostu dynamicznie kawalek pamieci dla zmiennej dla danej osoby w postaci zwroconego uchwytu. Z tym, ze przecowywany uchwyt by byl np. w rekordzie wspolnie z nazwa zmiennej, ktora by byla wlasnie identyfikatorem. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nemo Napisano Listopad 12, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Listopad 12, 2018 sapcio1: na dwa fronty sie pisze? (warsztat.pac.pl;) ) Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Habitat Napisano Listopad 18, 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Listopad 18, 2018 Czasem jedno forum nie wystarczy.... Co do tego przycisku.. Próbowałem pierw utworzyć za pomocą CreateWindowEx(); a potem wywietlić za pomocą ShowWindow(); W CreateWindowEx jako hwnd okna matki :) dawałem okno dialogowe... Nie chciało działać POMOCY!!!!! Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nemo Napisano Listopad 19, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Listopad 19, 2018 A okno dialogowe zostalo wczesniej stworzony zanim guzik?? (to tylko takie goopie pytanie). A tak wogole to poakz ten kod tworzenia tego guzika bo moze tam masz gdzies blad :/ Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Habitat Napisano Listopad 22, 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Listopad 22, 2018 Tam jest wszystko ok. W hwnd okna nadrzędnego jest podane okno dialogowe utworzonego wcześniej. Chcę wyświetlić za pomocą ShowWindow() tylkko nie wiem jaki dać drugi parametr. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarema Napisano Listopad 22, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Listopad 22, 2018 w funkcji ShowWindow drugi parametr moze byc odpowiednio: SW_HIDE jesli chcesz ukryc przycisk i SW_SHOW jesli chcesz go pokazac. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts