Law Napisano Wrzesień 29, 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Wrzesień 29, 2018 Jakie polecenie trzeba użyć, żeby okno było niekatywne, tzn. nie odpowiadało na komunikaty. Gdzieś je widziałem, ale teraz nie pamiętam. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nemo Napisano Wrzesień 29, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Wrzesień 29, 2018 Ustaw focus na inne okno np. SetFocus(0); :D Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Law Napisano Wrzesień 29, 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Wrzesień 29, 2018 Okno ustawia się na wierzchu, a poza tym to nic nie daje. Doszło jeszcze jedno pytanie: Jak pobrać font systemowy? Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omega Napisano Wrzesień 29, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Wrzesień 29, 2018 EnableWindow(UchwytOkna, false); hFont = GetStockObject(DEFAULT_GUI_FONT); Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nemo Napisano Wrzesień 29, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Wrzesień 29, 2018 hehe, źle zrozumiałem pytanie. Myślałem że ci chodzi o to aby okno straciło focus czyli stało się nieaktywne ;) eh chyba musze więcej spac :> Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Law Napisano Wrzesień 29, 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Wrzesień 29, 2018 Często mnie na tym forum nie rozumią, chyba przez mój chaotyczny styl pisania:-( Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarema Napisano Wrzesień 30, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Wrzesień 30, 2018 Jeśli chodzi Ci o komunikaty np. zeby nie mozna bylo nic z kontrolkami robic to przechwyc WM_COMMAND i zwroc TRUE. Jesli inne tez to mozesz sprobowac nie zwracac na koncu procedury okna DefWindowProc(). Ale wtedy musisz obsluzyc WM_PAINT samemu(nie jestem pewien czy sie da), bo w przeciwnym razie okno ci sie nie odmaluje. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts