Gosia Napisano Czerwiec 15, 2013 Zgłoś Napisano Czerwiec 15, 2013 Cześć Wszystkim! mam taki kod html: <html> <body> <button onclick="tlo()"> ZMIEŃ TŁO </button> <br /> <div style=" width: 100px; height: 100px; border: 2px solid black;" id="kwadrat"> </div> <script> function tlo() {document.getElementById("kwadrat").style.backgroundColor='red'; } </script> </body> </html> I teraz mam problem, chciała bym żeby po na ciśnięciu przycisku 'zmień tło' przeglądarka odczekiwała 5 sekund i i dopiero wtedy zmieniała tło na czerwone. chciałam użyć funkcji: setTimeout(tlo, 5000); ale nic to nie dało, Macie jakieś pomysły jak to zrobić? Cytuj
Seraphim Napisano Czerwiec 15, 2013 Zgłoś Napisano Czerwiec 15, 2013 W jaki sposób chciałaś użyć funkcję setTimeout ? <button onclick="setTimeout(tlo ,5000);"> ZMIEŃ TŁO </button> W takiej formie działa, więc chciałaś użyć dobrej funkcji, tylko zabrakło poprawnego użycia :) Cytuj
prz-emo Napisano Czerwiec 15, 2013 Zgłoś Napisano Czerwiec 15, 2013 Możesz też zrobić to tak: function tlo() { setTimeout(function() { document.getElementById("kwadrat").style.backgroundColor='red'; }, 5000); }; i wywołać tak jak w odpowiedzi powyżej :) Cytuj
Gosia Napisano Czerwiec 15, 2013 Autor Zgłoś Napisano Czerwiec 15, 2013 Serdeczne dzięki, teraz działa. Dawałam settime.... jako cześć funkcji tlo() teraz wiem gdzie popełniałam błąd:) Dziękuje za obydwie odpowiedzi. Cytuj
Recommended Posts