Gosia Napisano Czerwiec 15, 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano Czerwiec 15, 2013 Cześć Wszystkim! mam taki kod html: <html> <body> <button onclick="tlo()"> ZMIEŃ TŁO </button> <br /> <div style=" width: 100px; height: 100px; border: 2px solid black;" id="kwadrat"> </div> <script> function tlo() {document.getElementById("kwadrat").style.backgroundColor='red'; } </script> </body> </html> I teraz mam problem, chciała bym żeby po na ciśnięciu przycisku 'zmień tło' przeglądarka odczekiwała 5 sekund i i dopiero wtedy zmieniała tło na czerwone. chciałam użyć funkcji: setTimeout(tlo, 5000); ale nic to nie dało, Macie jakieś pomysły jak to zrobić? Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seraphim Napisano Czerwiec 15, 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano Czerwiec 15, 2013 W jaki sposób chciałaś użyć funkcję setTimeout ? <button onclick="setTimeout(tlo ,5000);"> ZMIEŃ TŁO </button> W takiej formie działa, więc chciałaś użyć dobrej funkcji, tylko zabrakło poprawnego użycia :) Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prz-emo Napisano Czerwiec 15, 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano Czerwiec 15, 2013 Możesz też zrobić to tak: function tlo() { setTimeout(function() { document.getElementById("kwadrat").style.backgroundColor='red'; }, 5000); }; i wywołać tak jak w odpowiedzi powyżej :) Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gosia Napisano Czerwiec 15, 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Czerwiec 15, 2013 Serdeczne dzięki, teraz działa. Dawałam settime.... jako cześć funkcji tlo() teraz wiem gdzie popełniałam błąd:) Dziękuje za obydwie odpowiedzi. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts