Law Napisano Wrzesień 24, 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Wrzesień 24, 2018 Szatkus ciągle pyta, a wy dzielnie odpowiadacie:-D 1. Jakim poleceniem pobrać kod ASCII znaku (znaczy odwrotnosć chr()) 2. Gdzie mogę znaleźć jakiś polski, w miarę zrozumiały text o WinSock? 3. Jaką wartość zwraca fukcja GetUser na kompie bez profilów. Ja mam na kompie kilka userów to nie mogę tego sprawdzić. 4. Czemu w Delphi 6 nie działa funkcja GetScreenWidth i Height? 5. Jakie polecenie trzeba wysłać żeby okno pokazało się "na wierzchu"? No to, to chyba wszystko:-) Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nemo Napisano Wrzesień 24, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Wrzesień 24, 2018 Te pytania dotyczą Delphi?? 1) ord() -> HELP RULES 2) https://www.keeller.kompozytor.net/ws_wprowadzenie.php (C++) 3) GetUser - niestety nie znalazłem teh funkcji ani w MSDNie ani w helpie Delphi'ego. 4) GetScreenWidth - niestety nie znalazłem teh funkcji ani w MSDNie ani w helpie Delphi'ego. 5) SetFocus(uchwyt_okna) Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarema Napisano Wrzesień 24, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Wrzesień 24, 2018 1) Jak wyzej. 2) Wejdz na forum binboya (www.binboy.org) tam w ktoryms temacie masz ogloszenie pod tytulem winsock, tam jest z 15 adresow. Pisze w c/c++ wiec nie bardzo moge ci pomoc z reszta. (PS. pod winsock jeszcze nic nie zdzialalem) Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Law Napisano Wrzesień 24, 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Wrzesień 24, 2018 Tnx za odpowiedzi, faq się nieźle wzbogaci:-D Co do GetUser to chodzi o polecenie GetUserName, sory. A polecenie GetScreenWidth znalazłem w Win32 Reference z waszej strony:-] Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts