Savant Napisano Sierpień 21, 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Sierpień 21, 2018 Mam problem z funkcja CopyFileEx rzecz w tym ze gdy sciezki skad chce jaki plik kopiowac i dokąd wpisuje ze zmiennych np: CopyFileEx(szSciezkaWybrana,szSciezkaPrzeznaczenia,.....) to juz w programie *.exe wyskakuje mi blad ze: nazwa pliku lub rozszerzenia z dlugie ... czy jakos tak.. kompiluje sie bez bledu. szSciezkaWybrana i szSciezkaPrzeznaczenia jest na 100% dobrze bo sprawdzalem to sobie robiac np.static bara i przeslalem do niego wlasnie szSciezkaWybrana i szSciezkaPrzeznaczenia i pokazywal odpowiednio cos takiego: szSciezkaWybrana cos takiego c:\gry\setup.exe a szSciezkaPrzeznaczenia d:\gry\setup.exe nie wiem w czym tkwi problem. Gdy robilem sobie normalnie czyli: CopyFileEx("d:\\gry\\setup.exe",e:\\gry\\setup.exe",... wszystko bylo dobrze, katalog przeznaczenia tez byl stworzony.. prosze o pomoc Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarema Napisano Sierpień 22, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Sierpień 22, 2018 Moze to przez to ze sciezek nie rzutowales na LPCWSTR. A jak tam miales wczesniej te sciezki, one byly takie same, a nie mozna skopiowac pliku na ten sam. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Savant Napisano Sierpień 22, 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Sierpień 22, 2018 Ok juz wszystko dziala. Sciezke dostepu pobralem za pomoca GetFullPathName a sciezke przeznaczenia zrobilem w taki sposob: w listobxie z wyborem katalogu przeznaczenia (ktorego obsluge sobie zrobilem) wybralem katalog i zapisywalem w zmiennej katalog. potem wystarczylo jedynie: strcat(katalgo,TEXT("\\")); strcatt(katalog,plik); tylko przed tym musialem jeszcze ustawic SetCurrentDirectory(katalog) bo jak tego nie bylo to sie gryzlo z funkcja GetFullPathName. hmm troche dziwne ale to pewnie moj blad w kodzie!! Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts