Gucio Napisano Sierpień 10, 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Sierpień 10, 2018 Moj problem jest mniejwiecej taki. Mam bitmape zawierajaca kilka elementow oraz oddzielna z jej maska. Chcialbym ta maske wciagnac do tej pierwszej jak to zrobic to wiem, tylko jak ja pozniej wyciagnac jako oddziena bitmape i w innej palecie kolorow (2-bit) Drogie pytanie to jak w GDI zmienic palete kontekstu uzadzenia na taka jaka ma bitmapa. Mam 8-bit'owa bitmape i wszystko jest OK dopuki nie odpale proga, gdy system ma ustawione 256 kolorkow. wtedy moja bitmapka jest redukowana do 4 bitow, a najleprze jest to, ze jest w standardowej palecie kolorow okienek (nie ma tapetki ktora by ta palete zmieniala). Co z tymi fantami? Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarema Napisano Sierpień 11, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Sierpień 11, 2018 Dziwne to co mowisz. Ale poczytaj sobie o Pallete Managerze. Jego sie uzywa do operacji na bitmapach w 256 kolorach. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gucio Napisano Sierpień 16, 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Sierpień 16, 2018 Dobra to jest mi naprawde potrzebne. Jak wyciac subbitmape, ale tak zeby miala inna palete kolorów??? Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts