Duckling Napisano Lipiec 29, 2018 Autor Zgłoś Napisano Lipiec 29, 2018 przed chwila dodalem plik to zasobow tworzysz sobie projekt pozniej Project/Add To Project/New i wybierasz Resource Script (wpisujesz dla niego nazwe rzecz jasna) otwiera sie pustu plik TwojaNazwa.rc wpisujesz tam cos poodbnego: 1 TEXT DISCARDABLE "plik.txt" gdzie plik.txt to plik ktory chcesz w zasobach umiescic i ktory jest w katalogu projektu pozniej jesli sie sam nie doda to klikasz na menu z lewej strony prawym przyciskiem myszy na RESOURCE FILES i dodajesz swoj plik pozniej rebuild All i WŁALA:) mozesz sobie sprawdzic np ResHackerem ze plik rzeczywiscie zostal dolaczony do pliku :) Cytuj
Mothership Napisano Lipiec 29, 2018 Zgłoś Napisano Lipiec 29, 2018 Ha, wiecie, ze SAM doszedlem to tego (przed waszymi postami - ale zbytnio czesto nie moge odwiedzac str. (modem )) Jestem dumny - czasami wystarczy troche pomyslec :D Wszystkim i sobie zycze samodzielnosci!! Cytuj
Mothership Napisano Lipiec 29, 2018 Zgłoś Napisano Lipiec 29, 2018 Najlepsze jest to, ze owe narzedzie dostepne jest pod Windows'a, Linux'a i FreeBSD'a I kto mowi, ze tane to szmelc? Choc MinGW Developer Studio nie dorownuje Visul'U C++, to i tak szybko sie rozwija (pamietam jescze wczesniejsze wersje) Cytuj
Generał Napisano Lipiec 30, 2018 Zgłoś Napisano Lipiec 30, 2018 Zainstalowałem i jestem pozytywnie zaskoczony. Zobaczymy jak się sprawi w boju...ale jak na razie super!!. Cytuj
Quad Napisano Sierpień 2, 2018 Zgłoś Napisano Sierpień 2, 2018 Moim zdaniem super :D (skoro za darmo). Podobny program w Devie C++ 100 KB, a tu 30 KB (a po spakowaniu nawet 15 KB ). Podoba mi się też ResurceTools (czy jakość tak). Polecam wszystkim :D . Cytuj
Gucio Napisano Sierpień 2, 2018 Zgłoś Napisano Sierpień 2, 2018 Jednym slowem. Zayebisty. Ale znalazlem jedna wade. Brak przegladarki klass/funkcji/zmiennych (cos jak ma dev czy lcc (lcc - tylko funkcje ale zawsze cos)), albo po prostu jeszcze nie znalazlem. Cytuj
Quad Napisano Sierpień 2, 2018 Zgłoś Napisano Sierpień 2, 2018 Ja znalazłem kilka do tej pory :-( . Edytor kodu jest mniej zaawansowany, przeglądarki klas nie ma, a i opcje projketu (np. ikonka) trudniej ustawić. W dodatku coś mi nie chce kompilować plików .rc . Cytuj
Aspect Napisano Sierpień 3, 2018 Zgłoś Napisano Sierpień 3, 2018 Mi sie nie podoba to (jestem strasznie leniwy), że nie ma gotowych szkieletów aplikacji. W Dev-Cpp jest np. gotowy szkielet aplikacji pod Windows, z wszystkimi rzeczami, które i tak w każdym programie trzeba umiescic - rejestracja klasy, petla komunikatow, funkcja obslugi komunikatow, nie wspominajac juz o Wizardzie w Icc, który właściwie pisze cały szkielet dowolnej aplikacji za użytkownika. Takie szkielety nie dosc, że bardzo ułatwiają pracę (można od razu przejść do pisania właściwego kodu programu), to jeszcze można się z nich bardzo wiele nauczyć, przeglądając te gotowe kody (gorąco polecam Icc do celów edukacyjnych mimo, że jako środowisko nie przypadlo mi do gustu). Brak zakładki z widokiem klas, funkcji i zmiennych jest już bardzo uciążliwy. Pwenie dlatego, że wszystkie dotychczasowe środowiska go miały i jestem przyzwyczajony. Myślę, że tutaj taką rolę ma spełniać opcja zwijania kodu funkcji (baaardzo fajna), ale co nawyki to nawyki ;) . Co do Resource Editora, to rzeczywiście jest ewenement - MinGw jest jedynym darmowym środowiskiem jakie znam, które ma coś takiego. Bawilem się tym MinGWem ;) dopiero jakieś 15 min. i zamierzam jeszcze go troche potestować, ale chyba na razie nie "porzuce" jeszcze dla niego Dev-Cpp i Visuala. Cytuj
Recommended Posts