Nemo Napisano Czerwiec 29, 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Czerwiec 29, 2018 Klasa WNDCLASS ma pole wndclass.hbrBackground do którego tzreba przekazać kolor jakim ma być odmalowane robocza część okna. W Win32.hlp pisze ze jako te pole mozna dac jakis kolor systemowy więc zrobiłem sobie tak: wndclass.hbrBackground = (HBRUSH) COLOR_BTNFACE; NO i patrzę a okno ma kolor biały mimo ze COLOR_BTNFACE to jest kolor Buttona, a one mają u mnie w systemie napewno nie biały kolor :| Może zrobiłem coś źle, jesli tak to powiedzicei gdzie. Dzieki z góry. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarema Napisano Czerwiec 29, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Czerwiec 29, 2018 nie możesz użyć koloru systemowego, musisz go trochę zmodyfikować, w ten sposób: wndclass.hbrBackground = (HBRUSH) (COLOR_BTNFACE+1); :D :D :D Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nemo Napisano Czerwiec 29, 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Czerwiec 29, 2018 Eh dzieki. Jawlasnie robilem tak ze dodawalem do wartosci + 1 ale zrobilem maly walek ktory nie przeszedl a mianowicie zamiast = (HBRUSH) (COLOR_BNTFACE+1); napsialem = (HBRUSH) COLOR_BNTFACE+1; ;] Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nemo Napisano Lipiec 9, 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Lipiec 9, 2018 Mam takei pytanie. Podczasz gdy moja aplikacja jest uruchomiona uzytkownik zmieni kolor w systemie to moj program musi zareagować na tą zmiane. Wszystko fajno ale nie wiem jak zmienić kolor StatusBar'a. Wie ktoś ?:D Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Generał Napisano Lipiec 10, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Lipiec 10, 2018 Tło możesz zmienić tak: SB_SETBKCOLOR Message Sets the background color in a status bar. Syntax To send this message, call the SendMessage function as follows. lResult = SendMessage(hWndControl,SB_SETBKCOLOR,wParam,(LPARAM) lParam); Parameters wParam Must be zero. lParam clrBk COLORREF value that specifies the new background color. Specify the CLR_DEFAULT value to cause the status bar to use its default background color. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts