Aspect Napisano Czerwiec 5, 2018 Autor Zgłoś Napisano Czerwiec 5, 2018 Czy u Was rowniez po nacisnieciu strzalki w dol w kontrolce Up-Down wartosc pos tej kontrolki sie zwieksza, a po nacisnieciu strzalki w gore zmniejsza? Chyba tak nie powinno byc, nie? Tymczasem dzieje sie tak nawet w tym przykladowym programie, ktory sciagnalem z dzialu download. Jezeli ktos ma czas i bylby laskawy to sprawdzic, to bylbym baaadzo wdzieczny. Ps. Mam nadzieje ze za bardzo nie zamotalem ;-). Cytuj
Flinch Napisano Czerwiec 6, 2018 Zgłoś Napisano Czerwiec 6, 2018 Już wysyłam strostowanie do tego arta. Popełniłem błąd nadając zakres kontrolce- zamieniłem wartość końcową z początkowom. A tak powinno to wyglądać: SendMessage(hUpDown, UDM_SETRANGE, 0, (LPARAM)MAKELONG(128, 1)); I teraz powinno działać normalnie :-) Cytuj
Aspect Napisano Czerwiec 6, 2018 Autor Zgłoś Napisano Czerwiec 6, 2018 Spoko - teraz juz dziala bez zarzutow. (Swoja droga to tez moglem sobie sprawdzic w MSDNie a nie zawracac glowe, ale tak to sie chociaz wyjasnilo.) Po przejrzeniu msdna nasunal mi sie jeden pomysl. Po co sprawdzac czy wartosc kontrolki zostala zmieniona w komunikacie WM_TIMER, skoro kontrolka po nacisnieciu strzalki wysyla do okna komunikat WM_NOTIFY o kodzie UDN_DELTAPOS? (to pytanie retoryczne ;-) ) W zwiazku z tym kod mozna przeksztalcic, tam gdzie jest obsluga komunikatu WM_TIMER, na nastepujacy: case WM_NOTIFY: LPNMHDR nmhdr; nmhdr=(LPNMHDR) lParam; if(nmhdr->code==UDN_DELTAPOS) { ... } Cytuj
Flinch Napisano Czerwiec 7, 2018 Zgłoś Napisano Czerwiec 7, 2018 Jest coś fajnego w programowaniu... Jedną rzecz można zrobić na wiele sposobów i każdy jest dobry... Cytuj
Recommended Posts