Oddity Napisano Maj 28, 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Maj 28, 2018 Zdarzyło mi się raz w życiu uruchomić C++ Buildera :-) O ile dobrze pamiętam, wystarczy tylko dodać plik .xml. Zdaje mi się, że Builder domyślnie wywołuje InitCommonControls. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Specter Napisano Maj 28, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Maj 28, 2018 No nie wiem. mam wersje personal, wiec moze nie byc tej mozliwosci poprzez menu, wiec suzkam w inny sposob, sposob dal zwyklego kompilatora, np dla konsolowych progsow, jakis sposob taki ksiazkowy, zrodlowy kapijucie? ;] Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Streak Napisano Maj 28, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Maj 28, 2018 Czakol napisał: A nikt nie napisze jak to dodać w C++Builderze? ;] Bo z tym nie ma problemu ;) Po kolei: 1. Masz (najlepiej w katalogu z projektem) dwa pliki np. xpstyle.xml i xpRes.Rc, ten drugi zawiera linię: 1 24 "xpstyle.xml" 2. wybierasz z menu: Project -> Add to Project... 3. W okienku dialogowym zmieniasz (jeśli trzeba) typ pliku na "Resource file *.rc" i wybierasz plik xpRes.Rc 4. W "Project Manager" możesz zobaczyć, że do projektu został dodany ten plik 5. Kompilujesz i masz to co chciałeś Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Void Napisano Lipiec 25, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Lipiec 25, 2018 Czy mógł by mi ktoś przesłać na mail kap24@poczta.onet.plkompletny projekt (bez exe-ka ) w którym poprawnie działają kontrolki ala XP (oczywiście na kompilator Dev-C++ ). A góry dziękuje!!! Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Specter Napisano Lipiec 25, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Lipiec 25, 2018 Mnie tez czakol@o2.pl :D Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quad Napisano Lipiec 26, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Lipiec 26, 2018 A ja mam lepszy i uniwersjalny sposób: Pisaliście, że aby aplikacja miała wygląd WinXP trzeba wykonać szereg czynności z jakimś tam plikiem .xml . Ja natomiast znalazłem lepszy (bo szybszy, a i UPX czasami sobie nie radził z plikami exe które zawierały w sobie ten plik, ponieważ pakował część pliku w której się on znajdował, co wywoływało błąd przy próbie uruchomienia) pomysł (a właściwie podpatrzyłem z Microsoftowego NetMeeting?). Wystarczy w katalogu z plikiem .exe umieścić taki plik nazwaprogramu.exe.manifest (oczywiście zamiast nazwa programy trzeba wstawić nazwę programu ;-)). Przykładową zawartość pliku możecie podejrzeć jeżeli wyszukacie u siebie w systemie jakiś plik .manifest ..... (chodzi tu o polecenie Znajdź plik jakby ktoś nie wiedział). Wysłałem to do obsługi strony.... -nowe- Jak by kogoś to interesowało to napisałem o tym artykuł dostepny pod adresem https://www.intol.noi.pl/index.php?id=id15. :D Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts