Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Bardzo dziękuję!
Nie spodziewałem się, ze tak szybko dostanę tak wyczerpującą odpowiedź. Dodam jeszcze tylko, że jeśli ktoś chce użyć załączonego kodu w Dev-Cpp, to musi sobie zamienić następujące identyfikatory:
TBSTYLE_FLAT na 2048 (choc wyglada, ze jest to zalezne od wersji Internet Explorera)
TB_SETMAXTEXTROWS na WM_USER + 60
TB_SETIMAGELIST na WM_USER + 48.
U mnie bez tego nie dzialalo.
Sprawdzilem commctrl.h w Dev. Nie ma tam zdefiniowanych identyfikatorow TB_SETMAXTEXTROWS, TB_SETIMAGELIST :(.
Chyba powroce jednak do starego, dobrego "Wiżuala" ;-).

Hurra!!! Mozna zmieniac posty :).
Chcialem jeszcze dodac, ze zeby program zadzialal to trzeba "dolinkowac" comctl32.lib (w VC++) lub libcomctl32.a (w Dev-Cpp) do projektu.

Napisano

Z kompilatorem to podejrzewam, że nic wspólnego nie ma, ale jak porównałem plik commctrl.h, którego używa Dev z tym, który używa Microsoft Development Studio .NET, to okazało się, że w tym z Dev-Cpp nie ma zdefiniowanych niektorych stalych np. TB_SETIMAGELIST.

Napisano
Salwadore napisał:
Nie lubisz Visual'a? Mi się wydaje lepszy od Dev.

No to mamy podobne zdania :).
Ja tez lubie "Wiżuala" i też uważam, że jest dużo leszy od Dev (dowodem na to moze byc brak zdefiniowania tych stałych), ale staram się nie uzależniać od jednego środowiska ;-). Bawie sie tym wszystkim na razie i sprawdzam sobie rozne zabawki :).
Trudno sie tez spodziewac, zeby darmowy produkt byl lepszy od produktu, za za ktory placi sie niemala kaske - takie sa prawa rynku :? .