Trixy Napisano Styczeń 22, 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Styczeń 22, 2018 Czy ktos wie jak zrealizowac programowo podmiana kataloguu pulpitu np: C:\Windows\Pulpit na C:\Windows\MojPulpit Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t0xic Napisano Styczeń 22, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Styczeń 22, 2018 Nie wiem czy o to ci chodzi i czy to zadziała ale mozesz spróbwac :D Zmień wartość klucza HKEY_USERS/NazwaUrzytkownika/Software/Microsoft/Windows/CurrentVersion/Explorer/User Shell Folders/Desktop na odpowiednią ścierzkę. :) Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mania Napisano Październik 29, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Październik 29, 2018 hmmm a jakis pomysl zeby po podmianie windows odrazu zmienil ikonki na pulpicie a nie dopiero po wylogowaniu lub restarcie ? Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarema Napisano Październik 30, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Październik 30, 2018 Trzeba by jakos zmusic windowska do odswiezenia, ale zabardzo nie wim jak. mozesz sam zrobic restart lub logoff u siebie w programie i powinno byc ok. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Complex Napisano Październik 30, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Październik 30, 2018 Nie wiem czy to cos pomoze ale sprobuj po zmianach w rejestrze zrobic > RECT rc; > GetClientRect(GetDesktopWindow(),&rc); > InvalidateRect(GetDesktopWindow(),&rc,TRUE); > UpdateWindow(GetDesktopWindow()); Daj znac czy pomoglo ;) pozdro Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mania Napisano Październik 30, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Październik 30, 2018 niestety odswiezenie nic nie daje probowalem juz na 4-5 sposobow wydaje mi sie ze trzeba zmusic windowsa zeby pobral z rejestru sciezke do folderu a nastepnie ja zaladowal ale jak to zrobic to nie wiem :( DOPISANE do pstu wyzej tego juz tez probowalem :/ Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omega Napisano Październik 30, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Październik 30, 2018 Sam kiedys mialem ten problem z odswiezeniem ikon. Zadalem pytanie na forum, ale tez nikt nie wiedzial. I do tej pory nie wiem jak to zrobic, a imalem sie roznych sposobow, np: SendMessage(HWND_BROADCAST ,WM_SETTINGCHANGE,SPI_SETNONCLIENTMETRICS,NULL); Ale w Win98 nie dziala. A napewno jest na to sposob bo sam system sobie z tym radzi i WinRAR, kiedy w programie przypiszemy, ktore ikony ma otwierac, a ktore nie. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts